recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: BinnenmaasWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

De gemeente Binnenmaas is In 1998 gestart met het inventariseren van permanente bewoning van recreatiewoningen en kampeermiddelen. In totaal bleken 17 van de 152 kampeermiddelen, verspreid over vijf campings, permanent bewoond. Van de 23 recreatiewoningen bleek er 1 permanent bewoond.

In 2000 heeft de gemeente Binnenmaas hierover een beleid vastgesteld. Permanente bewoning is niet toegestaan. Voor de ons bekende gevallen waar wel permanent gewoond werd is een persoonlijke (niet overdraagbare) gedoogbeschikking afgegeven. Jaarlijks worden alle kampeermiddelen en recreatiewoningen gecontroleerd.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Binnenmaas