recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: Sint AnthonisWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

Bewoning van een recreatiewoning is binnen de gemeente Sint Anthonis niet toegestaan. Een recreatiewoning is hierbij enkel bedoeld voor recreatief verblijf en niet voor gebruik als woning.

De gemeente Sint Anthonis adviseert dan ook om dit niet te doen. Het college is in dat geval bevoegd is om tegen de bewoning handhavend op te treden (u handelt dan in strijd met het bestemmingsplan). Dit houdt in dat de bewoning dan weer moet worden beëindigd.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Sint Anthonis