recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: ZederikWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

In de gemeente Zederik is het op basis van de geldende bestemmingsplannen niet toegestaan dat recreatiewoningen permanent worden bewoond. (In een bestemmingsplan wordt o.a. het toegestane gebruik van recreatiewoningen vastgelegd ) De gemeente handhaaft daar actief op. Dat wil zeggen dat er controles plaatsvinden en in geval van permanente bewoning, wordt er een last onder dwangsom opgelegd. Daarbij heeft de gemeente Zederik voor de beoordeling een specifieke locatie nodig.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Zederik