recreatiewoningen

Ben je toe aan een nieuwe keuken?


Wanneer ben je echt toe aan een nieuwe keuken? Wist je dat de normale levensduur van een keuken ongeveer 15 jaar is? Toch wordt in Nederland een keuken door meer dan 30% van de huishoudens pas na 20 jaar vervangen. Als je een nieuwe keuken koopt en laat plaatsen wordt door de meeste keukenspeciaalzaken gemiddeld 5 jaar garantie gegeven. Hoe lang een keuken meegaat is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van die keuken. Maar ook de intensiteit waarmee de keuken gebruikt wordt is belangrijk, net als het onderhoud dat wordt gedaan. Veel mensen kiezen ervoor om, een keukenkastje dat kapot is, te vervangen. Dat geldt ook voor het aanrechtblad. Dan is het zelfs mogelijk dat de keuken nog langer dan die 20 jaar zal meegaan. Maar als je echt aan een nieuwe keuken toe bent dan hebben we nog wel een paar tips.

keuken

Twijfel je tussen renoveren of vernieuwen van je keuken?


Ben je de trotse eigenaar van een eigen huis of een vakantiewoning? Een nieuwe keuken aanschaffen is een hele investering en niet iets wat je zo maar even doet. Een keuken verhoogt ook de waarde van een woning. Bij een eigen woning is het vaak mogelijk om je hypotheek te verhogen als je overwaarde hebt op je woning. Daarvoor kan het zijn dat je ook notaris-, advies- of taxatiekosten moet betalen. Laat je hierover wel altijd eerst goed adviseren. Bij een vakantiehuisje ligt dat toch wat anders. In de meeste gevallen mag hier niet permanent worden gewoond, dus zijn de regels voor het afsluiten van een extra hypotheek ook anders. Bepaal vooraf wat werkelijk belangrijk is voor jou of jullie. Bepaal daarnaast ook vooraf het budget dat je maximaal wilt uitgeven aan een nieuwe keuken. Ga dan pas rondkijken in de diverse zaken.

Tips bij de aanschaf van een nieuwe keuken:


Wanneer je aan een nieuwe keuken toe bent, neem dan ruimschoots de tijd om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Kijk op internet en ga ook kijken in keukenspeciaalzaken. Laat je niet te gauw overhalen om direct te kopen. Er zijn zoveel keukenzaken en een aanbieding lijkt leuk, maar je hebt een keuken in een paar uur gekocht en zit er dan opnieuw minimaal 15 jaar aan vast. Tenminste als je een keuken koopt van degelijke kwaliteit. Ga op zijn minst voor een duurzame keuken. Dat betekent dat het materiaal waarvan de keuken wordt gemaakt bestaat uit milieuvriendelijke materialen. Door ook te kiezen voor de juiste apparaten kun je veel besparen. Niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op energiekosten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan elektrisch koken of, als je toch bezig bent in de keuken de vloer te (laten) isoleren. Misschien kom je ook nog in aanmerking voor subsidie, zo zorg je voor een lagere energie rekening en krijg je in elk geval nog iets van de gemaakte kosten terug.

Mogelijkheden:


  • permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning