recreatiewoningen


05-06-2018

blog recreatiewoning

Knelpunten verhelpen energielevering recreatiewoning:

energielevering-recreatiewoning
Als je een eigen recreatiehuisje op een vakantiepark hebt, is de energielevering anders geregeld dan bij een particuliere woning. Een recreatiewoning krijgt namelijk energie via niet-openbaar-energienetwerk. Hierdoor kunnen zich problemen gaan voordoen. Wat zijn deze problemen en hoe kun je deze oplossen? Dat lees je in dit artikel over knelpunten bij de energielevering aan een recreatiewoning.

Mogelijke problemen:


Het kan het zijn dat jij en de parkeigenaar het niet eens kunnen worden over de hoogte van het energiebedrag of over andere punten op de een energienota. Een ander potentieel probleem kan zich voordoen als je wilt overstappen naar een andere energieaanbieder. Bijvoorbeeld omdat je de voor jou goedkoopste energieleverancier hebt gevonden, terwijl dat een andere aanbieder is dan de energieleverancier die stroom en gas levert op jouw vakantieadres.

Hoe ga je in de twee genoemde situaties precies te werk? Dus: hoe los je een discussie over energiekosten met de campingeigenaar op, en kun je – als je er samen niet uitkomt – kiezen voor levering van de voor jou goedkoopste energie?

1. Neem contact op


Als jij of meerdere bewoners van de recreatiewoningen op het park het niet eens zijn met de energiekosten, neem dan eerst – alleen of in naam van de groep – contact op met de beheerder van het park. Vaak lost dit de situatie al op, bijvoorbeeld omdat er een foutje gemaakt is. Wijs de eigenaar van het park anders op de voordelen van het jaarlijks overstappen; daar staan namelijk welkomstkortingen en lagere tarieven tegenover.

2. Schakel gedragscode, geschillencommissie of rechter in


Helpt dit niet en is de eigenaar lid van de branchevereniging RECRON? Dan is het verstandig om de betreffende persoon te wijzen op de gedragscode. Hierin staat onder meer vermeld dat eigenaren van recreatiehuisjes eerlijke prijzen moeten vragen voor elektriciteit en gas, en hoe ze moeten omgaan met klachten op dit gebied.

Mocht de parkeigenaar voet bij stuk houden of als die persoon niet aangesloten is bij RECRON, dan zijn er nog andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Meestal kun je het meningsverschil voorleggen aan een geschillencommissie, waar veel parkeigenaren lid van zijn. Als de stap niet helpt of onmogelijk is, is ook nog een gerechtelijke procedure mogelijk. Je kunt een juridische zaak aanspannen, waarbij het gerecht dan bepaalt of de energiekosten die jij maakt redelijk zijn. Bedenk je wel of alle geld, tijd en moeite die je hierin gaat steken het waard is.

3. Doe een beroep op de ACM


Ten slotte is het, als de vorige stappen geen resultaat opleveren, mogelijk om een handhavingsverzoek bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in te dienen. Tenzij het gaat om propaangas. Als bewoner van een recreatiewoning beoordeelt de ACM dan of er sprake is van een wettelijk ongeoorloofde handelswijze van de parkeigenaar. Nadeel is wel dat de procedure rond handhavingsverzoek lang kan duren, soms zelf enkele jaren. Je zult in het laatstgenoemde geval dus het nodige geduld moeten opbrengen om te wachten op de uitslag. Verder kan het zijn, als er veranderingen op het gebied van elektriciteitsnetwerken aangelegd moeten worden die samenhangen met jouw verzoek, dat een deel van de kosten in rekening gebracht wordt bij de bewoner.

4. Handel niet in emotie


Denk goed na over hoe je de zaak aanpakt. Handel niet in je woede – als je die hebt. Dit werkt nooit zoals je wilt. Ga er even rustig voor zitten, spreek met andere bewoners van het park en bepaal samen wat jullie gaan doen. Beging met aanpak één: spreek de eigenaar aan. Misschien is er sprake van een misverstand, of wellicht staat hij of zij open voor een overstap of onderhandeling. Zo hou je de relatie het best, en dat is voor iedereen het best. Heb je een vakantiewoning gekocht, loopt de hypotheek daarvoor nog (als je die hebt) of ben je gewoon heel tevreden met je woning? Maak er dan misschien niet een al te groot punt van dat je iets meer voor energie moet betalen.

Overstappen naar andere leverancier vakantiewoning:


Als de recreatiewoning jouw eigendom en een onroerende zaak is, dan kun je een aansluiting op een regionaal energienetwerk kiezen. Je moet dan wel een nieuwe aansluiting laten aanleggen, maar je bent wel vrij in het maken van een overstap. Dit kan wel zorgen voor veel extra kosten, omdat je eventueel een opzegboete moet betalen en doordat het aanleggen van de aansluiting duur kan zijn. ConsuWijzer vertelt je alles uitgebreider over het overstappen naar een ander energiebedrijf als je een woning hebt op een recreatiepark.

28-05-2018

blog recreatiewoning
Recreatiewoning als appeltje voor de dorst: Met de huidige rentestanden is investeren in vastgoed en daarmee ook recreatiewoningen lucratief geworden als investeringsobject. Veel vermogende mensen overwegen nu te investeren in deze vastgoedmarkt, spaargeld levert namelijk nauwelijks iets op, aandelen gaan alle kanten op en de zoektocht naar een stabielere investering is ingezet. Daarnaast wordt er ook door de fors aantrekkende economie veel geïnvesteerd in vakantie door consumenten. De huisjes zitten op dit moment behoorlijk vol en om sommige parken is het zelfs dringen om een plekje. Dat zorgt voor goede verhuurprijzen en een goede bezetting. Voorwaarde om een goed rendement te verdienen op een huisje.

Appeltje voor de dorst:


Veel Nederlanders wachten te lang met het sparen voor hun pensioen, voornamelijk omdat wij als mensen heel moeilijk vooruit kunnen plannen en denken. Maak het daarom leuk, met een investering in een object dat in waarde kan stijgen, rendement oplevert en ook nog leuk en spannend is om over te vertellen. Wie wil er nu niet een tweede huisje. Er zijn al huisjes op de markt van rond een ton en een hypotheek is ook niet meer zo moeilijk te verkrijgen. Hypotheek verstrekkers maken zich namelijk veel minder zorgen over het terug kunnen betalen van de aflossing en rentes, door de hoge bezettingsgraden en de waardevastheid van het vastgoed. Een afgelost vakantiehuisje met rendement kan namelijk over een aantal jaren veel opleveren. En kan gezien worden als investering in de toekomst of zodra u met pensioen gaat. Kijk hier als u meer wilt weten over het investeren of speculeren voor uw pensioen:

Geïnteresseerd? Hier moet je op letten:


Ben je in de markt voor een recreatiehuisje. Hou dan de volgende zaken goed in het achterhoofd.

1. De locatie Een huisje kan je veranderen en aanpassen. De ligging niet. Is die onhandig gekozen ivm geluidsoverlast of ongunstige ligging. Dan kan dat het verhuren moeilijker maken en daarmee de opbrengsten. Denk daar dan ook goed over na.

2. Het park Vermogende consumenten willen faciliteiten zoals een zwembad, sauna, restaurant en speelgelegenheden voor kids. Een park met goede faciliteiten maakt het verhuren ook makkelijker er is dan meer vraag naar. Dit hoeft overigens niet, want er zijn ook mensen die zoeken naar rust. Ook daar zijn weer specifieke parken voor. Bedenk daarom goed wat je wilt.

3. Wat vind je zelf belangrijk? In de meeste gevallen gaat een eigenaar ook af en toe in het huisje vakantie vieren. Zorg er dan ook voor dat je de omgeving, het huisje en de plek zelf ook leuk vindt.

21-03-2018

blog recreatiewoning

Woning en mogelijkheden vloerrenovatie:


Of het nu om een reguliere of een recreatiewoning gaat het kan te allen tijde voorkomen dat de vloer van uw woning toe is aan een verbetering of zelfs totaal gerenoveerd dient te worden. Als we het over renoveren hebben gaat het veelal over oudere niet goed geïsoleerde woningen en recreatiewoningen. Zeker bij de constructie van houten vloeren is een renovatie geen overbodige luxe. Als we alleen over een verbetering spreken denken we bijvoorbeeld aan het aanbrengen van vloerisolatie en/of het laten plaatsen van vloerverwarming. De meest efficiënte manier van het isoleren van een vloer is door middel van schuimbeton. Als de vloer van de woning uit hout bestaat en toe is aan vernieuwing, zal nadat de vloer is verwijderd de schuimbeton worden aangebracht. Met dit duurzame materiaal isoleert u zowel uw vloer als uw kruipruimte. Buiten dat de vloerisolatie uw wooncomfort verbeterd bespaart u natuurlijk ook op het energieverbruik.

vloerrenovatie

Vloerafwerking:


Of u de vloer van uw woning nu met tapijttegels, laminaat, PVC of een vloerbedekking wilt bedekken, de vloer zal altijd mooi vlak moeten zijn. Een goed voorbeeld van een mooi afgewerkte vloer is een Anhydrietvloer. Een anyhydrietvloer is een vloeibare dekvloer die is vervaardigd uit gips, zand en water. Bij een anyhydrietvloer is het zelfs mogelijk om niets op de vloer te leggen maar deze alleen met betonverf af te werken. De anyhydrietvloer kan ook worden aangebracht op de eerder genoemde schuimbeton isolatie.

Bekijk bij de aankoop van een woning altijd goed wat voor soort vloer er in de woning aanwezig is en hoe de conditie van de vloer is. Zeker bij oudere woningen en recreatiewoningen waar de vloer veelal uit hout bestaat, is het raadzaam daar extra aandacht aan te besteden. Indien de woning een slechte vloer heeft en gerenoveerd of verbeterd dient te worden is het raadzaam om voor de aankoop van de woning goed te informeren welke kosten dit met zich meebrengt.

25-02-2018

blog recreatiewoning

Recreatieverblijf in vakantiewoning of stacaravan:


Als u de trotse bezitter van een vakantiewoning of stacaravan bent, zult u in het voorjaar en in de zomer maanden veelal in uw recreatieverblijf aanwezig zijn. Zeker als uw recreatieverblijf in de buurt van uw vaste woonomgeving ligt, is de kans groot dat u ook veel vrienden, familie en kennissen over de vloer krijgt. Natuurlijk is dat niet heel erg vreemd, want een vakantiewoning of stacaravan geeft natuurlijk een heerlijk vakantie gevoel. Als er op het park een zwembad of recreatieplas aanwezig is, en de zon zich laat zien, zal het zeker met een Intex luchtbed heerlijk genieten zijn.

Vakantie-recreatiewoning en extra slapers:


Als u op uw vakantieverblijf gasten ontvangt, is natuurlijk de kans aanwezig dat ze een of meerdere nachtje blijven slapen. De tijd dat we een extra matras weg moesten stoppen is eigenlijk wel voorbij. Zeker bij een stacaravan is het qua opbergruimte vaak ook lastig, en dan ook niet handig om een matras steeds voor de dag te moeten halen. Een heel goed alternatief is het opblazen van een luchtbed. We hebben het dan niet over het luchtbed waarmee u naar het water gaat, alhoewel dat voor sommige mensen met name kinderen, voor een nachtje zeker geen probleem hoeft te zijn. U zult begrijpen dat volwassen en met name oudere mensen een voorkeur geven aan een heerlijk slaapcomfort.

Luchtbed als bed

Luchtbed als bed:


Tegenwoordig hebben we luchtbedden die speciaal ontworpen zijn om als bed te fungeren en dan ook bijna niet onder doen voor een standaard matras. Deze luchtbedden zijn dus ook zeer goed geschikt als tijdelijk bed. Een grote aanbieder in deze uitvoering van luchtbedden is bijvoorbeeld Heuts.nl. Heuts bied een ruim assortiment aan verschillende soorten en afmetingen aan luchtbedden.

Het is hoe dan ook handig en fijn, als je bij extra slapers de middelen hebt om hen een prima bed aan te bieden. Daarlangs is een luchtbed gemakkelijk op te bergen en is er niet al te veel opbergruimte voor nodig. Waar nog wel aan gedacht moet worden is een deugdelijke luchtbed pomp. Als er voor een handpomp wordt gekozen zijn dit veelal pompen die zowel tijdens het uittrekken als het indrukken van de pomp lucht in het luchtbed blazen. Hierdoor zal het luchtbed snel met voldoende lucht gevuld zijn.

22-11-2017

blog recreatiewoning

Recreatieverblijf en de fiets:


Tijdens het verblijf in een recreatiewoning of op een camping is de fiets in veel gevallen onmisbaar. Of het nu is om er met de fiets er op uit te trekken of om even iets in de camping winkel te halen, het is altijd handig om een fiets bij de hand te hebben. Zo zien we op of in de buurt van een camping ook vaak de mogelijkheid om een fiets te huren. Toch is het natuurlijk prettiger om met je eigen fiets onderweg te zijn. In de omgeving van campings en recreatiegebieden zien we vaak erg mooie fietsroutes. Dit kan zijn over de verharde weg of via bos paden en andere onverharde wegen. Daarlangs kun je een ontspannen, een snelle sportieve of zelfs een avontuurlijke fietstocht maken. Zo zijn er dan ook veel mensen die fietsen als sport bedrijven.
VYDZ fietsen
Een ideale fiets met vele combinaties en mogelijkheden zijn de stoere hippe fietsen van VYDZ. De laatst uitgebrachte modellen zijn de All Black Big en de All Black G3. De All Black Big is met zijn framemaat van 61 cm een erg fijne fiets voor langere mensen. De All Black G3 is met zijn drie versnellingen een super snelle fiets. Maar ook de single speed fixie fietsen van VYDZ zien er snel en gaaf uit. Doordat de fietsen een erg mooie opvallende kleurstelling hebben worden ze in het verkeer snel opgemerkt. Dit zorgt dan ook voor een veiligere deelname aan het verkeer. En alsof dat nog niet genoeg is, bied VYDZ als eventuele extra accessoires ook nog de zogenaamde monkey light verlichting aan.

Accessoires:


Naast de monkey light accessoires bied VYDZ voor al hun fietsen ook diverse andere accessoires aan. Denk daarbij aan gemakkelijk te monteren spatborden of een ideaal ophangsysteem. Ongeacht op welke manier je de fiets in gebruik gaat nemen is er altijd wel een bijpassende accessoires.

Bron: P-W-Recreatiewoning16-11-2017

blog recreatiewoning

De woning en inrichting van woning en slaapkamer:


We brengen met zijn alle veel tijd door in onze woningen en willen het er dan ook vaak gezellig en warm uitlaten zien. De keuze van inrichting is natuurlijk afhankelijk van smaak en kleur. Of u nu woont in een karakteristieke woning een luxe herenhuis of in een recreatiewoning er zijn een legio van mogelijkheden en soorten meubelen om de inrichting van uw woning naar wens te maken.

In de zomermaanden zijn de mensen vooral met het buitenleven bezig, maar zodra het kouder en vroeg donker wordt gaan we het binnenshuis al weer snel gezelliger maken. Na verloop van tijd willen we daarbij weleens een andere kleur op de muren, een ander soort gordijnen of raam decoratie. Ook met de inrichting van de meubels willen we graag weleens wat anders. Wat we tegenwoordig vooral zien is dat er bij het inrichten van de woonkamer of slaapkamer veel combinaties mogelijk zijn dan in het verleden. Daarbij hoeven de meubels dus niet meer van dezelfde stijl te zijn. Ook de combinatie van nieuwe en oude meubelen kan tot een knus en gezellig geheel leiden. Zeker als daarbij de juiste verlichting en accessoires worden gekozen, zult u zich in de wintermaanden lekker thuis voelen.
Goossens Wonen en Slapen

Tweede woning – recreatiewoning en inrichting:


Als u de trotse bezitter bent van een tweede woning of u woont permanent in een recreatiewoning zult u deze woning ook leuk en gezellig ingericht willen hebben. Gezien de algemene ligging van een recreatie of vakantiewoning wordt er langs een moderne inrichting ook vaak voor een landelijke of industriële stijl gekozen. Om een idee te krijgen wat de mogelijk qua inrichting zijn, en om verdere ideeën op te doen hoe de woning in te richten en kleur te geven is het advies om ook een kijkje bij Goossens Wonen en Slapen te nemen. Goossens wonen en slapen loopt voorop in meubelland en bied een ruime keuze aan meubelen en accessoires.

Bron: P-W-Recreatiewoning10-11-2017

blog recreatiewoning

Woning en het verwarmen van de woning:


Of het nu om een reguliere woning of een recreatiewoning gaat, er zijn altijd periodes dat we tegen de kou de kachel opstoken. Bij het verwarmen van een woning denken we als snel aan de verwarming die door de verwarmingsketel wordt verwarmt Daarlangs maken we ook gebruik van de gashaard en openhaard. Vooral in een recreatiewoning is het sfeervol als er een kachel is waarbij de vlammen zichtbaar zijn. Waar we wel tegen aanlopen zijn de enorme energie kosten, en om de hele dagen op hout te stoken is buiten dat het lastig is ook nog best wel kostbaar. Dit komt o.a. omdat er voor het stoken met een houtkachel goed hardhout, en vooral droog hout nodig is. Een goed alternatief om het huis te verwarmen is de Pelletkachel. De Pelletkachel brand op de zogenaamde pellets wat tevens een sfeervol vuur bied. Daarlangs is het verwarmen door middel van een pelletkachel erg energie besparend.

Voordelen pelletkachel:


Langs de lage energiekosten is een pelletkachel een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Naast het voordeel in kosten zijn er dus ook nog voldoende andere argumenten om i.p.v. een CV of houtkachel voor een pelletkachel te kiezen. Zo kan een pelletkachel eenvoudig geïnstalleerd worden en is daarbij geen schoorsteen nodig.

Besparing Pelletkachel t.o.v.CV en houtkachels:


Afhankelijk van welk type woning en de isolatie van deze woning moet u in vergelijking met een CV toch al gauw aan een besparing van 50% denken. Het is dus mogelijk om de aanschaf en installatie van een Pelletkachel in een korte tijd terug te verdienen.

Bij een houtkachel zal er altijd voldoende gedroogd houten moeten zijn, daarlangs zal er waarschijnlijk regelmatig gezaagd en gekloofd moeten worden. Pellets zijn daar in tegen vervaardigt uit zaagsel en is samen geperst om als brandstof voor de pelletkachel te kunnen dienen. Pellets zitten in zakken verpakt en zijn daardoor gemakkelijk op te slaan. Hierdoor is er bijvoorbeeld veel minder ruimte nodig dan het opslaan van openhaardhout. Daarlangs kan na het verbranden van de pellets het restafval als compost worden gebruikt.
Pellets van de Lange

Kwaliteitsverschil in pellets:


Zoals er bij alle producten een verschil in kwaliteit bestaat, zien we dat ook bij pellets. Het kwaliteitsverschil zit dan in het soort zaagsel wat er is gebruikt en onder welke druk deze worden samengeperst. Het bedrijf De Lange B.V. is een goed voorbeeld van een bedrijf met kwaliteit pellets. Ze gebruiken onbehandeld zaagsel en schoon gemalen resthout dat onder hoge druk wordt samengeperst tot pellets. Ze maken pure en natuurlijke pellets, die zowel voor thuis als voor verschillende soorten verbrandingsovens gebruikt kunnen worden. In de pellets van De Lange B.V. zit alleen kwaliteit hout dus geen sloophout of verlijmde delen. Ze bieden de keuze uit witte en bruine pellets.

Bron: P-W-Recreatiewoning09-11-2017

blog recreatiewoning

Tweede woning en eigen garage:


Langs de garage van een reguliere woning zien we ook steeds vaker dat er bij een tweede woning of recreatiewoning gebruik wordt gemaakt van een eigen garage. Buiten de reden dat de auto dan droog staat en ook bij mooi weer niet de hele dag in de brandende zon, is het ook prettiger en veiliger als de auto 's nachts binnen staat.

De garage en soort garagedeur:


Als we in het bezit zijn van een eigen garage willen we daarin ook een deugdelijke garagedeur. Omdat een houten garagedeur veel onderhoud vraagt, wordt er zeker bij een tweede woning niet vaak voor een houten garagedeur gekozen. En wat te denken bij een recreatiewoning, deze staan vaak in gebieden waar de weersinvloeden maximaal zijn. Om die reden wordt er vaak gekozen voor een duurzame optimaal geïsoleerde garagedeur. Bij recreatiewoningen zien we overigens ook vaak dat een carport eenvoudig wordt omgebouwd tot een garage. De reden daarbij is dat er niet altijd voldoende ruimte is om alle spullen op te bergen. Met name bij gezinnen met kinderen, met daarbij veel speelgoed en bijvoorbeeld fietsen of attributen als trampoline of een zwembad, zien we dat deze ombouw van carport naar garage de perfecte uitkomst bied.

roldeur

Het voordeel van een duurzame garagedeur:


Zoals eerder aangegeven vraagt een houten garagedeur om veel onderhoud, daarlangs is deze voor inbrekers vaak veel gemakkelijker te forceren. Bij een duurzame garagedeur denken we aan kwalitatief goede garagedeuren die vervaardigd zijn uit een sterk onderhoudsvrij materiaal als bijvoorbeeld aluminium en een optimale isolatie. Ook zien we dat deze garagedeuren vaak elektrische op afstand bedienbaar zijn.

Keuze uit verschillende duurzame garagedeuren:


Duurzame garagedeuren bestaan er in meerdere uitvoeringen. Zo kennen we de standaard roldeur, openslaande garagedeuren of een zijwaarts te openen garagedeur. Door het ruime aanbod en verschillen uitstralingen van garagedeuren, is er voor elke woning wel een bijpassende garagedeur.

Maatwerk en plaatsing:


Wanneer u bijvoorbeeld een duurzame, optimaal geïsoleerde roldeur wilt laten plaatsen is het natuurlijk wel van belang dat dit goed gebeurd en de plaatsing dan ook door een erkend bedrijf wordt uitgevoerd. Zo is novadoor een bedrijf die alle werkzaamheden in eigen beheer doen. Ze meten de garagedeur in, produceren de garagedeur en monteren de garagedeur zelf. Daarlangs brengen ze voor het inmeten en advies geen kosten in rekening kijk voor meer voordelen van novadoor op deze pagina.

Bron: P-W-Recreatiewoning31-10-2017

blog recreatiewoning

Inboedelverzekering voor een recreatiewoning: hoe zit het daarmee?


De meeste mensen die een koop- of huurwoning hebben, beschikken over een inboedelverzekering – althans, dat zou wel verstandig zijn. Waarvoor is deze verzekering, wat dekt deze verzekering precies en wat verandert er aan als de verzekering betrekking heeft op een recreatiewoning? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord nodig hebben. Het volgende overzicht kan daarbij helpen.
inboedelverzekering recreatiewoning

Wat is een inboedelverzekering?


Een inboedelverzekering is een verzekering die, zoals de naam zelf zegt, de inboedel verzekert. Niet alle schade wordt vergoed, het gaat om schade als: brandschade aan bezittingen, waterschade aan spullen, schade of verlies door een inbraak.

Inboedelverzekering bij een recreatiewoning:


Net zoals bij een gewone woning is de inboedelverzekering van toepassing op recreatiewoningen en vakantiewoningen. Er zijn echter wel een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houdt. De zoektocht naar de beste verzekering voor jouw recreatiewoning is niet altijd eenvoudig, juist omdat er zoveel verschillende zijn op het vlak van dekking van schade. De goedkoopste verzekering is daarom ook niet altijd de interessantste. Hou rekening met de volgende vier punten:

1. Groot aanbod inboedelverzekeringen.


In Nederland bieden de meeste verzekeraars een speciale verzekering voor vakantie- of recreatiewoningen. Het is dus een goed idee om je te informeren bij de verzekeraar naar wat de regels en mogelijkheden zijn. En de inboedelverzekering zit bij sommige verzekeraars gewoon bij de verzekering van je woonhuis. Als dat zo is, hoef je dus geen extra verzekering af te sluiten en dat scheelt papierwerk. Let wel altijd goed op de kleine lettertjes bij een dergelijke afspraak om onaangename verrassingen te voorkomen. Bel de verzekeraar om te vragen naar hoe het zit met de verzekering van de recreatiewoning.

2. Verzekering bij de verhuur van een recreatiewoning.


Let er bij het afsluiten van een dergelijke verzekering ook op dat de inboedel ook verzekerd wordt als je de recreatiewoning verhuurt. Verzekeraars menen dat het risico op diefstal of schade groter is wanneer iemand een vakantiewoning huurt, en de inboedel wordt dan ook vaak niet gedekt in dat geval. Wees er dus zeker van dat de inboedel verzekerd is, en dat je een aparte verzekering afsluit of regeling treft als dat niet het geval is.

3. Let goed op de voorwaarden van de verzekering.


Tenslotte kan het gebeuren dat de verzekering bepaalde vereisten legt op het vlak van de beveiliging van de woning. Een recreatiewoning is meestal niet zo goed beveiligd tegen inbraak of schade als een woonhuis, en daar rekening mee houden is dan ook essentieel. Zorg dus voor eventuele verplichte extra maatregelen om de bescherming en veiligheid van de woning te garanderen!

4. Vergelijk altijd verschillende verzekeraars en verzekeringen.


De prijs van inboedelverzekeringen verschilt. Deze is afhankelijk van welke verzekeraar je kiest, maar ook van de hoogte van het bedrag dat je wilt verzekeren en ook de provincie waarin het huis dat je verzekert staat. Informeer je daarom altijd goed over de verschillende aanbieders, alsook de verzekeringen die deze bieden en de voor- en nadelen daarvan. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van welke verzekeringen geschikt zijn, en kun je de juiste beslissing maken. De goedkoopste verzekeraar is trouwens niet altijd de beste: kiezen voor een verzekering die goed bij jouw situatie past is dan ook alleen maar een voordeel, zelfs als je daarvoor wat meer zou moeten betalen.

Bron: P-W-Recreatiewoning09-10-2017

blog recreatiewoning

Recreatiewoning en het inrichten van de tuin:


Zeker bij een recreatiewoning is de tuin een belangrijk onderdeel van het geheel. Of de recreatiewoning nu als vaste verblijfplaats of voor recreatie wordt gebruikt, het buitenleven is hoe dan ook van groot belang. Om het buitenleven aangenaam te maken is de inrichting van de tuin natuurlijk een belangrijk issue. Of u nu groene vingers heeft of het tuinen is zeker niet uw hobby, is het hoe dan ook belangrijk om goed te weten hoe je tuin eruit moet komen te zien. Het is daarbij dan ook erg handig om van te voren een tuinontwerp of in ieder geval een schets te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een klassieke of moderne inrichting en of de tuin wel of niet onderhoudsvriendelijk moet worden.

Tuin en woonruimte:


Om de tuin groter te laten lijken is het een idee om de tuin meer bij de recreatiewoning te betrekken. Dit doe je door de vloer vanuit de woonomgeving met dezelfde vloerdelen of in ieder geval met vergelijkbare kleur en afmetingen door te trekken naar het terras gedeelte. Hierdoor lijkt het dat de woonruimte overloopt in de tuin. Mocht er vanuit de woning ook een muur of andere afscheiding doorlopen tot in de tuin kan ook deze in dezelfde kleur of met hetzelfde materiaal worden meegenomen. Als de inrichting van de woning dezelfde uitstraling en kleuren heeft als de inrichting van de tuin wordt het een prachtig geheel. Om meer inspiratie op te doen kunt u kiezen voor het bezichtigen van tuinen, maar ook op het internet in tijdschriften en bij tv uitzendingen ziet u vele leuke voorbeelden van mooi ingerichte tuinen.

Loungeset

Tuin en inrichting terras:


Als de tuin naar wens is ingericht en het terras is aangelegd kan er gekeken worden naar passende tuinmeubels Waarom als laatste naar tuinmeubels gaan kijken? Het is verstandig om de aankoop van tuinmeubels pas te doen als de tuin volledig af is. De reden daarbij is, omdat er dan beter rekening kan worden gehouden met de afmetingen, kleuren en materialen van de tuinmeubels. Omdat tuinmeubels en tuinkussen aan verschillende weersomstandigheden worden blootgesteld is het van belang dat de tuinmeubels en tuinkussens uit goed en sterk materiaal zijn vervaardigd.

Daarlangs is het natuurlijk van belang dat de meubels comfortabel zijn. Tuinmeubels kunnen we met name onderscheiden in tuinsets, loungesets en picknickset. Een tuinset bestaat meestal uit een eettafel en meerdere stoelen. Deze kunnen vervaardigd zijn uit hout, kunststof, vlechtwerk of wicker. Een ander veel voorkomend tuinmeubel is de loungebank. Om een idee te krijgen uit welke tuimeubels er te kiezen valt, is het zeker de moeite om een kijkje te nemen in het aanbod van Fonteyn tuinmeubelen. Bij Fonteyn ziet u de laatste trends in tuinmeubelen. Deze zijn vervaardigd uit duurzaam materiaal en worden in diverse uitvoeringen aangeboden. Denk bij de aanschaf van uw tuinmeubels hoe dan ook aan de inrichting en kleuren van uw tuin, terras en recreatiewoning.

Bron: P-W-Recreatiewoning03-10-2017

blog recreatiewoning

Aan welke eisen moet een stacaravan voldoen?


De stacaravan is voor veel mensen een vaste vakantiewoning, maar dient soms ook als tijdelijke woning. Permanent wonen in een stacaravan is mogelijk, afhankelijk van het beleid van de gemeente. Met betrekking tot stacaravans is er veel wetgeving, dit heeft juridische gevolgen voor de bezitter. Een stacaravan kopen? Lees over de eisen waaraan deze moet voldoen.

Een stacaravan is onroerend goed:


In veel gevallen wordt de stacaravan als onroerend goed aangemerkt. Dit is van toepassing wanneer de stacaravan duurzaam is verenigd met de grond: deze is gebouwd om te blijven staan voor onbepaalde tijd.

De wetgeving zegt dat de eigenaar van de grond door natrekking tevens eigenaar wordt van de stacaravan die hierop geplaatst is. Bij een huurovereenkomst mag de eigenaar van de caravan deze wegnemen, bijvoorbeeld bij opzegging van de huurovereenkomst. In veel recreatieparken of op campings is het mogelijk recreatiegrond aan te kopen. Het is belangrijk de grond waarop de stacaravan komt te staan goed te regelen door middel van koop, erfpacht of huur.

Eisen aan de stacaravan:


Er is een verschil tussen een gewone caravan, stacaravan of chalet. De gewone caravan is makkelijk verplaatsbaar en wordt getrokken door een (personen)auto. De stacaravan heeft een vaste standplaats maar is wel voorzien van wielen. Hierdoor is deze verplaatsbaar, hoewel dit zelden gebeurt. Een chalet is niet verplaatsbaar.

Met betrekking tot verplaatsen mag je niet zomaar met iedere stacaravan de weg over. De maximale breedte mag 3 meter zijn, de maximale lengte 12 meter. Voor bredere of langere voertuigen is ontheffing nodig. In veel gevallen blijft de stacaravan binnen de toegestane afmetingen.

Kleur van de stacaravan:


Soms worden er bepaalde eisen gesteld aan de kleur of de buiteninrichting van de stacaravan. Een aantal vakantieparken kiest voor een bepaalde kleur of laat dit geheel vrij. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met het park, ook met betrekking tot parkeren van de auto en het toestaan van huisdieren.

Voor optimale privacy wordt er veelal een erfafscheiding of tuinhek om de stacaravan geplaatst. Dit is niet overal toegestaan: informeer vooraf bij de grondeigenaar, de campinghouder of het recreatiepark.

Brandveiligheid van de stacaravan:


In verband met brandveiligheid op camperplaatsen moeten stacaravans minimaal 3 tot 5 meter van elkaar af staan, afhankelijk van de situatie. Comfort in een stacaravan is belangrijk, elektrische apparaten zorgen voor veel gebruiksgemak. De caravan is daarom voorzien van een goede ventilatie en een verbrandingstoestel wordt jaarlijks gecontroleerd. Uiteraard zorg je voor de aanwezigheid van een brandblusser en branddeken en ga je veilig om met gasflessen en toestellen.

Aansluiting op nutsvoorzieningen:


Bij het plaatsen van een stacaravan is het belangrijk dat deze wordt aangesloten op nutsvoorzieningen. Dit zijn gas, water en elektriciteit, wat het woongenot verhoogt. Het aansluiten gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf, in andere gevallen verzorgt het vakantiepark de aansluiting. Informeer vooraf naar de mogelijkheden en de kosten.

De stacaravan inrichten:

Oudere stacaravans zijn vaak slecht geïsoleerd. Dit brengt in de winterperiode veel ongemak en hoge stookkosten met zich mee. Het aanbrengen van isolatie verhelpt het probleem, toch moet er rekening worden gehouden met de ruimte die na isolatie overblijft.

De ideale stacaravan is voorzien van keuken, badkamer en toilet. Afhankelijk van de afmeting bestaat deze verder uit een woongedeelte en een tot meerdere slaapkamers. Hou met het inrichten van de stacaravan rekening met opbergruimte, bij voorkeur kasten die tot aan het plafond reiken. Hiermee bereik je maximale opbergruimte zonder ruimteverlies.

Stapelbedden zijn handig voor kinderen, daarnaast zijn ze ook in extra grote formaten te koop, geschikt voor volwassenen. Hiermee creëer je 2 keer zoveel slaapplekken binnen dezelfde ruimte.

Als je interesse hebt om eens een stacaravan te bekijken dan is de online verkoopplaats van opencaravanroute zeer geschikt.

Bron: P-W-Recreatiewoning28-09-2017

blog recreatiewoning

Waaraan moet een keuken in een recreatiewoning voldoen?


Een vakantiewoning biedt rust en ontspanning, soms ontbreekt het wel aan luxe. De constructie van een keuken in de recreatiewoning laat vaak te wensen over. Loslatende elementen, onpraktische indeling of het ontbreken van moderne apparatuur: het kan veel beter met de ‘vakantie keuken’.

We hebben 5 praktische tips die je helpen bij het realiseren van een keuken voor de recreatiewoning.


1) Meten is weten:

De meeste recreatiewoningen bieden niet heel veel ruimte met betrekking tot de keuken. Wie lukraak een keuken aanschaft, kan bedrogen uitkomen. Meten is weten: meet vooraf de exacte ruimte en bekijk hoe deze het beste kan worden ingedeeld. Is het mogelijk om uit te bouwen of iets van de naastliggende ruimte te gebruiken? Neem dit mee in je berekeningen.

2) Bepaal je budget:

De aanschaf van een recreatiewoning is een grote investering. Dit verdien je sneller terug door verhuur van de woning. Een vakantiewoning ziet er aantrekkelijker uit met een mooi ingerichte keuken. Bepaal vooraf het te besteden budget, maar wees hier wel realistisch in. Kies je voor luxe inbouwapparatuur, houd dan rekening met een ruimer budget. Overigens kun je ook met een beperkt budget een prima keuken aanschaffen.

3) Model van de keuken:

Je hebt de ruimte opgemeten en het budget bepaald. Dan kom je erachter dat er veel verschil is in keukens. Een rechte keuken, hoekkeuken of eilandkeuken, wat wordt het? Speciaal voor de recreatiewoning zijn prachtige kleine keukens verkrijgbaar. Zo vind je bijvoorbeeld op de website van Online Keukens veel mooie en praktische kleine keukens. Deze passen in vrijwel iedere ruimte en zijn voorzien van standaardapparatuur en accessoires. Ook de kleine keuken voor de recreatiewoning kent verschillende typen, zodat dit perfect aansluit op de ruimte en persoonlijke wensen.

4) Kies voor praktisch of luxe:

Op vakantie moet je optimaal kunnen genieten. Dit gaat lastiger met een gammele keuken of het ontbreken van keukenapparatuur. Daarom kies je op zijn minst voor alle apparatuur die voor jullie onmisbaar is. Heb je behoefte aan een oven, combimagnetron of vaatwasser? De kleine keuken voor vakantiewoningen is standaard uitgerust met deze apparatuur. Wil je iets extra’s, informeer dan naar de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een keramische kookplaat of een luxe vriezer, er is genoeg mogelijk.

Houd overigens rekening met de beschikbare ruimte. Plaats je losse apparatuur zoals een koffiezetapparaat of keukenmixer, dan moet hier wel plaats voor zijn. Een klein aanrecht staat al snel vol, denk hier van tevoren goed over na. Plaats eventueel een extra tafeltje of kast, zodat er een praktische indeling ontstaat.

5) Kleurrijk of tijdloos:

Niet iedereen houdt van felle kleuren, terwijl de ander een witte uitstraling saai vindt. Maak in een kleine keuken niet te veel gebruik van verschillende kleuren of materialen. Kies je kleur, ga dan voor één enkele kleur en combineer dit met wit of grijstinten. Een gekleurde keuken staat in een recreatiewoning heel sfeervol, combineer dit met een mooie inrichting van de woonkamer.

Kijk ook eens naar de totale inrichting van de keuken. De kleur van de handdoeken en theedoeken, het servies of losse keukenapparatuur mogen best afgestemd worden op de keuken zelf. Raamdecoratie of een mooi schilderij maakt het geheel af.

Bron: P-W-Recreatiewoning31-08-2017

blog recreatiewoning

Recreatiewoning en onderhoud:


Recreatiewoning eigenaren weten maar al te goed dat een vakantiewoning ook veel werk met zich meebrengt. Net zoals de tuin thuis onderhouden zal moeten worden is dat bij vakantiewoning niet anders. Als de recreatiewoning na langere tijd weer bezocht wordt betekend dat over het algemeen dat er eerst werk verricht zal moeten worden voordat er gerelaxt kan worden.

Net zoals elke woning vraag zeker ook een recreatiewoning dan ook om de nodige onderhoud werkzaamheden. Het is zelfs zo dat een recreatiewoning vaak om meer onderhoud vraagt dan bijvoorbeeld een woning in een woonwijk. De reden daarbij is dat een recreatiewoning veelal tussen bebossing staat, waar het een stuk vochtiger zal zijn. Door de langdurige aanwezigheid van vocht zal er meer vuil en algen aanwezig zijn. Maar ook bij ruim opgezette parken waar vakantiehuisjes erg vrij staan, hebben deze door weersinvloeden veel te voortduren.

Recreatiewoning en schilderwerk:


Een goed voorbeeld van onderhoud aan een recreatiewoning is het terugkerende schilderwerk. Zoals eerder aangegeven zal het schilderwerk van een recreatiewoning door de weersinvloeden veel te verduren hebben. Bij slecht en achterstallig onderhoud van het schilderwerk zal het houtwerk snel worden aangetast en er mogelijk houtrot ontstaan. Omdat de dorpels en de onderkant van de kozijnen het meest aan vocht en vuil worden blootgesteld zullen deze daar het meest gevoelig voor zijn.

Een heel goed alternatief is het houtwerk te laten vervangen in kunststof. Het is daarbij mogelijk om compleet met de kunststof kozijnen ook een kunststof schuifpui of voordeur te laten plaatsen. Daarbij doet u een eenmalige uitgaven waarna uw recreatiewoning veel onderhoudsvriendelijker zal zijn. Zo neemt u tijdens het ramen wassen ook de kunststof kozijnen even mee. Daarlangs zal de waarde van uw recreatiewoning sterk in prijs stijgen.

Bron: P-W-Recreatiewoning16-08-2017

blog recreatiewoning

Ontspannen recreëren bij een groepsaccommodaties in Nijmegen:


Gaat u binnenkort op het uitje met de hele groep? Dan hebben we een leuke tip voor u. In Groesbeek, vlakbij Nijmegen, staan er prachtige vakantiehuizen die speciaal geschikt zijn voor grote groepen. Dit kan erg handig zijn als u erop uitgaat met uw werk of met een familie-uitje bijvoorbeeld. U kunt bij ons niet alleen rekenen op een comfortabel verblijf in een luxe vakantiewoning, er is ook nog eens voldoende te beleven waardoor u zich nooit hoeft te vervelen. Voor ieder lid van uw familie of werkteam is er iets te doen, denk aan oud-Hollandse spelletjes, een bioscoop, een zwembad of een bar.

Even helemaal tot rust komen in ons vakantieverblijf:


Zoals hierboven al even kort genoemd kunt u heerlijk tot rust komen in deze groepsaccommodaties in Nijmegen. Ook in Groesbeek vindt u heerlijke natuur waar onze vakantiehuizen staan. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, waaronder grote bedden waarin u heerlijk kunt uitslapen. Ook in de bar of in het loungegedeelte kunt u lekker tot rust komen.

Ook de omgeving biedt voldoende mogelijkheden om activiteiten te doen of uit te rusten:


De omgeving van onze vakantiehuizen kenmerkt zich door een prachtige natuur en vele wandel-en fietsroutes. Voor ieder wat wil zoals u kunt lezen. Als u een verblijf boekt in ons vakantiehuis wordt u uiteraard op weg geholpen om deze wandel-en fietsroutes te ontdekken.

Een voorproefje van wat u kunt beleven:


Een vakantiehuis voor en dat van alle gemakken voorzien is? Die vindt u bij ons zeker. Ook qua activiteiten hoeft u zich niet te vervelen. Zoals genoemd is er een zwembad waarin u heerlijk kunt vertoeven, voor de sportieve gast is er ook een tennisbaan en een voetbalveldje en als het regent kunnen er ook binnen activiteiten gedaan worden zoals biljarten of oud-Hollandse spelletjes, leuk voor de hele familie!

Bron: P-W-Recreatiewoning12-07-2017

blog recreatiewoning

Low-budget naar de Côte d’Azur:


Bij de Franse Côte d’Azur denken we al snel aan decadentie en de jetset. Het gebied staat bekend om haar mondaine badplaatsen met exclusieve jachten en villa's. Naast al deze rijkdom heeft de Côte d'Azur ook nog eens een heerlijk klimaat, prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Een absolute trekpleister voor het Franse toerisme. Om te genieten van een vakantie in deze streek hoef je echt je bankrekening niet te plunderen. Met onderstaande budgettips kun je onbezorgd genieten aan de Côte d’Azur.

vakantie cote-azur

Vervoermiddel en accommodatie:


Allereerst is het belangrijk om je vervoermiddel en accommodatie slim uit te kiezen. Zo ben je met het vliegtuig vaak nog goedkoper uit dan met de auto. Bestel je ticket vroeg bij een lowbudgetmaatschappij. Met het vliegtuig ben je bovendien minder lang onderweg en vermijd je lange files. De Côte d’Azur is ook bereikbaar met de trein, maar dit is meestal geen goedkope optie. Zoals overal in Frankrijk vind je ook aan de Côte d’Azur een ruim aanbod aan goedkope accommodaties. Meestal geldt dat hotels die dichtbij zee liggen het duurst zijn. Als je goedkoop wilt overnachten in bijvoorbeeld Nice of Cannes, zoek dan een hotel net buiten de grote stad. Zoals bijvoorbeeld in Cannes la Bocca, een voorstad van Cannes. Daar zit onder andere een groot appartementencomplex van Pierre et Vacances. Met een appartement hoef je ook niet iedere dag uiteten te gaan.

Je kunt ook via diverse websites een betaalbaar hotel boeken. Zoals via Budgetplaces.com, Airbnb.nl en Trivago.nl. Een camping kost vaak tussen de €10,- en €20,- per nacht voor twee personen. Bovendien slaap je op een camping vaak in een natuurlijke omgeving.

Boodschappen:


Je kunt enorm op boodschappen besparen door naar grote supermarkten te gaan, zoals de Carrefour en de Géant. Deze bevinden zich meestal aan de rand van de stad. Het is veel voordeliger om hier boodschappen te halen dan in de kleinere winkels in de stad of behorend bij een accommodatie.

Horeca:


Net zoals voor hotels in Cannes en Nice geldt, geldt het ook voor restaurants in deze steden: blijf uit de buurt van Boulevard de la Croisette (Cannes), de boulevard van Saint-Tropez en de Promenade des Anglais (Nice) als je low budget reist. De goedkopere restaurants vind je vaak in de omliggende straten. Wil je snel, makkelijk, goedkoop? In bijna alle grote badplaatsen aan de Côte d’Azur is tegenwoordig een Mc Donalds, zelfs in de chique jachthaven van Cannes…

Bron: P-W-Recreatiewoning08-07-2017

blog recreatiewoning

Lage rente interessant voor aanschaf recreatiewoning:


Er worden door de lage rente en de groeiende economie weer meer recreatiewoningen verkocht. Langs een goede investering, zien we duidelijk dat mensen de aanschaf van een recreatiewoning ook een leuke investering vinden.

Samengevat kennen we eigenlijk drie soorten kopers. Deze zijn onderverdeelt in particulieren voor privé gebruik, particulieren die het huisje tussentijds verhuren, particuliere investeerders die zelf zo goed als nooit naar het huisje gaan.

Een andere reden van de toegenomen verkoop is ook dat de spaarrente erg laag staat en mensen dan eerder gaan investeren in onroerend goed. Op termijn zal de waarde van de woning zeker stijgend zijn. Daarlangs brengt de verhuur van een recreatiewoning als snel meer op dan de rente over het vermogen.

Het verschil is wel dat een recreatiewoning waar permanent in gewoond mag worden sneller en meer in prijs zal stijgen dan een recreatiewoning die maar voor een bepaalde periode per jaar bewoond mag worden.


Ligging recreatiewoning:


Als de recreatiewoning buiten eigen verblijf ook voor de opbrengst van de verhuur is aangeschaft, is het nog meer van belang dat de ligging en omgeving erg aantrekkelijk is. Zo zal de verhuur van de recreatiewoning in een toeristisch gebied vele malen sneller verhuurd worden en daardoor een veel beter rendement opleveren.

Het is bij de verhuur van een recreatiewoning ook van belang dat de woning van alle voorzieningen en luxe is voorzien.

Bron: P-W-Recreatiewoning  • Mogelijkheden permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning
  • Recreatiewoning en voorwaarde, mogelijkheden Hypotheek