recreatiewoningen

Besparen op je energierekening:


Met de hoge energiekosten van nu is het fijn als je zou kunnen besparen op je vaste maandelijkse energiekosten. Maar hoé kun je besparen op je energiekosten? Om te beginnen is het belangrijk om je huis te isoleren. Vanaf 1 januari 2022 geleden er nieuwe subsidieregels. Je krijgt, als je één verduurzamingsmaatregel uitvoert 20 % van de kosten vergoed. Wanneer je twee verduurzamingsmaatregelen uitvoert krijg te zelfs 30 % van die kosten vergoed. Verduurzamingsmaatregelen zijn onder andere:

 • Vloerisolatie
 • Dakisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Het aanbrengen van HR++ glas
 • Aanschaf van een warmtepomp
 • Aanschaf van een hybride warmtepomp

 • Deze maatregelen kosten je echter wel geld, maar je energieverbruik zal wel dalen. Er zijn nog andere mogelijkheden om op energie te besparen. Bijvoorbeeld door de energie te vergelijken. Dat kun je op een eenvoudige manier doen op de website van Gaslicht.com.

  warmtepomp

  Je kunt ook besparen op energiekosten bij een recreatiewoning:


  Heb je een recreatiewoning? Ook dan kun je besparen op energiekosten door het energiecontract dat je nu hebt te vergelijken met het aanbod van andere energieleveranciers. Dit kun je makkelijk doen op de website van Gaslicht.com die alle energieprijzen al voor je heeft vergeleken. Je kunt de vergelijking maken per leverancier, prijs, kwaliteit, tariefsoort of op groene energie. Niet voor niets zijn inmiddels al meer dan 75% van alle huishoudens een keer over gestapt naar een ander energiebedrijf. Sommige zelfs meerdere keren.

  Andere manieren van besparen op energiekosten bij een recreatiewoning:


  Ook een recreatiewoning kun je verduurzamen al is dit niet echt goedkoop. Gelukkig is het ook mogelijk om voor het verduurzamen van een recreatiewoning subsidie aan te vragen. Wanneer je een recreatiewoning isoleert bespaar je al aanzienlijk op de energie kosten. Bovendien creëer je een beter binnenklimaat in de woning, zowel voor in de zomer als in de winter. Je kunt met subsidie een warmtepomp (laten) plaatsen. Als je zonnepanelen op het dak van je recreatiewoning plaatst, ben je voor een groot deel ook zelfvoorzienend in de stroomkosten. In veel gevallen kun je ook stroom terug leveren aan het netwerk. Door alle lampen in huis te vervangen door ledverlichting bespaar je ook op stroomkosten. Dat doe je ook met energiezuinige apparatuur. Vervang bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine die meer dan acht jaar oud is. Ook door het plaatsen van een slimme thermostaat kun je besparen op energiekosten. Je kunt een slimme thermostaat op afstand bedienen zodat de verwarming niet de hele dag hoeft te branden. Gebruik een energiezuinige douchekop of plaats een kleine keukenboiler. Hiermee bespaar je ook op water.

  Mogelijkheden:


 • permanente bewoning recreatiewoning.
 • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
 • Bouwkavels en recreatiewoning