recreatiewoningen

De zomer in huis zonder ongedierte:


Wil jij in de zomer je schuifpui open zetten? Dan is het wel slim om een hor schuifpui te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat ongewenste insecten en ongedierte niet naar binnen kunnen. Wel kan er frisse lucht door de hordeur van buiten naar binnen. Door de hordeur kun je dus je kamer ventileren zonder bang te hoeven zijn dat er ongedierte je huis in komt. Gooi dus die bus met insectenspray maar weg!

ongedierte en hordeur

Waar op letten bij het plaatsen van een hordeur:


Het is bij het kiezen van een hordeur voor je schuifpui belangrijk om na te gaan of je een hordeur nodig hebt voor een enkele of dubbele schuifpui. Voor een enkele schuifpui wordt namelijk een enkele hordeur geplaatst en bij een dubbele schuifpui wordt een dubbele hordeur geplaatst. Daarnaast moet gekozen worden of de hordeur op of tussen het kozijn geplaatst wordt. Vaak schuift een schuifpui aan de binnenkant van het kozijn open. Als dit zo is dient de hordeur aan de buitenkant te worden geplaatst. Bij een hordeur die aan de buitenkant geplaatst wordt is het wel belangrijk van te voren te kijken of deze wel weersbestendig is. Een hordeur kan echter ook aan de binnenkant geplaatst worden. Dit gebeurt als de schuifpui aan de buitenkant langs het kozijn opent. Naast het bepalen van de plaatsing moet je ook opletten dat de handgrepen van de schuifpui niet teveel uitsteken, omdat je anders kans hebt dat deze in de weg zitten voor de hordeur. Het is mogelijk dat je zelf de maten opmeet en zo gemakkelijk via internet je hordeur besteld. Ook het zelf plaatsen is meestal geen probleem. Als je dit doet is het belangrijk om wel de instructie van de verkoper te volgen. Vaak kun je deze op de site vinden in de vorm van een video of handleiding.

De hordeur passend in de stijl van je huis:


Natuurlijk is het logisch dat je de hordeur aangepast wil hebben op de stijl van je huis. Meestal wordt de hordeur in een standaard kleur geleverd. Echter kun je bij sommige bedrijven kiezen voor andere kleuren van het aluminium mits je daarom vraagt. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hordeur matcht met het kozijn. Vind jij het mooi om naast de hordeur ook gordijnen als decoratie voor het raam te hangen om zo meer sfeer in huis te creëren? Ook dat is gewoon mogelijk. Zo kun je vaak ook nog zelf bepalen hoeveel lichtinval je in huis krijgt! Een hordeur hoeft dus geen doorn in het oog te zijn voor de styling van je woning.