recreatiewoningen

Drie tips voor het huren van een vakantiehuis in de Ardennen:


De Belgische en Luxemburgse Ardennen zijn prachtig. Je vindt hier, in het heuvelachtige gebied, voor zowel de actieve, als de rustzoekende vakantieganger altijd wel een mooie vakantiewoning. Kijk eens op vakantiehuis Ardennen voor meer informatie over verschillende vakantiewoningen in dit gebied. Een vakantiehuis Ardennen in België huren is geschikt voor zowel een lang weekend weg, een midweek weg of een langere vakantie. De Ardennen bieden je meer dan alleen een fijne vakantiewoning in een mooie omgeving. De Belgische en Luxemburgse Ardennen zijn zeer geschikt voor rustzoekers. Dit omdat het gebied dunbevolkt is en je er rustgevende, groene bossen kunt vinden. Je kunt genieten van de rust, van heel veel mooie uitzichtpunten, watervallen, riviertjes, maar ook van lieflijke dorpen en mooie steden.

vakantiehuis Ardennen

Tips om te doen in de Ardennen:


Het klimaat in de Ardennen in België is vergelijkbaar met dat in Nederland. Omdat het gebied hoger ligt, kun je er vaker sneeuw vinden. Er zijn veel activiteiten en bezienswaardigheden in de Ardennen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Je kunt er op wintersport gaan. Zeker in de hogere gelegen gebieden, de Oostkantons, kun je prachtig langlaufen, skiën en snowboarden.

  • De Ardennen lenen zich uitermate voor wandelen en mountainbiken, maar je kunt ook kajakken of golfen.

  • Een bezoek brengen aan een van de mooie steden in de Ardennen, bijvoorbeeld Luik, is een aanrader. Eens was dit een industriestad, maar nu een gezellige stad met veel geschiedenis en veel leuke winkeltjes in mooie straten.


  • Wandelen en mountainbiken in de Ardennen:


    Wanneer je van wandelen houdt, kun je eigenlijk niet om de Ardennen heen. Je vindt hier de meest schitterende wandelroutes. Veel plaatsen bieden wandelingen aan onder begeleiding van een gids. Iets wat je, als fervente wandelaar, eens in je leven gedaan moet hebben. Uiteraard kun je ook rondstruinen in dorpjes en steden. Breng een bezoek aan één van de vele antiek- en brocantemarkten, zoals die van Temploux, in de buurt van Namen of Bomal, iets ten zuiden van Luik. Bezoek eens een kasteel of kathedraal. Op een kleine 130 kilometer van Maastricht ligt bijvoorbeeld het kasteel van Freÿr, in Hastière met een prachtige tuin. In veel gebieden in de Ardennen zijn ook mountainbikeroutes uitgezet!

    Waar moet je zeker op letten bij het huren van een vakantiehuis Ardennen?


    Voor gezinnen met kinderen is het belangrijk om een vakantie goed voor te bereiden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Let bijvoorbeeld op dat je voldoende slaapkamers hebt, wat de indeling van deze kamers is en waar deze zich bevinden. Daarnaast is het fijn als er genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen zijn. Een keuken voorzien van alle apparatuur, inclusief wasmachine, is erg handig. Heb je een elektrische auto? Bereid je dan goed voor en kijk bij het boeken van het verblijf of er een oplaadpunt in de buurt is. Je betaalt altijd borg voor een vakantiehuis Ardennen. Een extra tip: Bekijk vooraf hoe en wanneer je die borg weer terugkrijgt!