recreatiewoningen

Drie tips uit de fysiotherapie voor een gezonder leven:


Je zult het wellicht niet meteen denken, maar wist je dat fysiotherapie iets is wat we zonder veel bewustzijn in ons dagelijks leven opnemen? Denk maar aan het rekken en buigen van bepaalde lichaamsdelen waar we pijn en druk ervaren. Fysiotherapie is echter niet alleen bedoeld om pijn te verlichten, maar ook om de spier- en zenuwfunctie te herstellen en mensen weer in beweging te krijgen. Op een gegeven moment krijgen we allemaal te maken met ouderdom, genetische afwijkingen, ongevallen of ziekte, en door middel van enkele basistips uit de fysiotherapie kunnen we de beweeglijkheid van gewrichten en spieren verbeteren, alsmede blessures als gevolg van over- en onderbelasting helpen te voorkomen. Lees snel verder voor vier suggesties die fysiotherapeuten geven voor het dagelijks leven.
joggen

1. Neem voldoende rust


Het nemen van voldoende rust is een van de beste methoden om jouw lichaam te laten ontspannen na een drukke dag, spierstijfheid te verlichten en de bloedsomloop in het onderlichaam te normaliseren. Fysiotherapeuten adviseren om minimaal 10 minuten per dag de tijd te nemen om te rekken om stijfheid en strakheid te verlichten. Probeer tijdens dit moment extra aandacht te besteden aan de lichaamsdelen waar je het meeste druk, pijn of ongemak voelt.

2. Wees bewust van je houding


We kunnen er niet om heen: een juiste houding of postuur is enorm belangrijk voor je gezondheid. De meesten van ons zitten voortdurend achter een bureau te typen, wat veel belasting kan hebben op onze nek en rug. Het komt dan ook veel voor dat mensen al snel de negatieve effecten voelen van de lange werkdagen achter de computer. Om overbelasting te voorkomen, zorg ervoor dat je niet te ver voorover buigt of jouw nek naar het scherm toebuigt. Probeer je ruggengraat recht te houden, houd je schouders in een ontspannen modus en je nek en ruggengraat in lijn.

Mocht je ongemak ervaren en moeite hebben met het aanleren van een gezonde houding, dan kan jouw fysiotherapeut hierbij helpen met diverse oefeningen en manuele therapie. Ga naar fysiotherapie Ypenburg voor meer fysioadvies bij jou in de buurt.

3. Ontwikkel een dagelijks bewegingsprogramma


Fysiotherapeuten zijn het er universeel over eens dat het opnemen van lichaamsbeweging in jouw dagelijkse routine wonderen kan verrichten. Sterker nog, het veranderen van jouw levensstijl door middel van een sportieve routine en je daaraan houden komt vrijwel neer op 50% van het werk dat je doet om een gezondere jij te bereiken! Dagelijkse activiteiten zoals wandelen of de trap op en af lopen, op de fiets naar de supermarkt en wekelijks baantjes zwemmen zijn zeer effectieve manieren om de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren en de lichaamsbeweging te vergroten. Zorg dat je luistert naar je lichaam om blessures te voorkomen. Ga naar activehealthcenter.nu voor professioneel sportadvies en persoonlijke begeleiding in een sportcentrum voor diverse sportieve doeleinden.

Mogelijkheden:


  • permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning