recreatiewoningen

Duurzaam verbouwen met de VvE:


Bij het kopen van een appartement wordt je automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Men kan helaas niet zelf uitkiezen bij welk VvE hij of zij zich aansluit. De VvE beheert het gebouw op gebied van onderhoud, organiseren leden vergaderingen met de andere bewoners, ze regelen de verzekeringen en de eventuele grote renovaties aan het gebouw. Niet alle VvE’s werken zoals behoren en zodoende kan het soms lastig zijn om een keuze te maken voor een VvE. Je zou daarbij kunnen letten op een professioneel ogende website, recensies portfolio en certificaten. Een goed voorbeeld van een gecertificeerde VvE is VT2000.

De VvE is verantwoordelijk voor het behartigen van de wensen van alle bewoners uit het complex. Zodoende ben je bij het kopen van een appartement niet de eigenaar zoals dat wel zo het geval is bij een woning. Dit komt voornamelijk doordat er gemeenschappelijke onderdelen in het complex zijn waarbij jij niet als enige over kan en mag beslissen. Bij het kopen van een appartement koop je dus een aandeel van het gebouw. Al deze informatie kun je terugvinden in de leveringsakte die door de notaris is opgesteld en aangereikt.

duurzaam verbouwen

Duurzaamheid:


Men wil steeds liever duurzamer wonen. De voordelen van een duurzame woning zijn vaak niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Echter kun je als appartement houder niet zou maar iets verbouwen. Daarvoor moet er eerst contact worden opgenomen met jouw VvE. Zij zullen toestemming moeten verlenen voor eventuele aanpassingen. Dit is voornamelijk voor de buitenmuren, het dak, zonneboilers, kozijnen, vloer en andere gemeenschappelijke eigendommen. Ben je dus van plan om zonnepanelen te plaatsen? Dan zul je eerst overleg moeten plegen.


Financiële bijstand voor duurzaamheidsprojecten:


De VvE kan besluiten om met een voorstel akkoord te gaan of niet akkoord te gaan. Je zult echter wel de kansen kunnen vergroten door op voorhand eerst onderzoek te plegen. Veel VvE’s hebben het druk en weten soms niet eens waar zij wel of niet recht op hebben. Zoals eerder benoemd zijn er veel VvE’s die niet goed weten wat ze moeten doen of zijn in “slaapstand.” Je kunt hen proberen te overtuigen met goede argumenten betreft de financiering. Ook de VvE kan aanspraak doen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Hier kunnen zij aantrekkelijke leningen afsluiten waardoor de financiering makkelijker wordt. Tevens kan er subsidie wordt verstrekt wanneer er 2 of meer milieumaatregelen worden getroffen. Altijd handig om hier even over te sparren met jouw VvE.

VT2000 is actief in meerdere steden. Voor VvE beheer in Amsterdam lees je hier meer.