recreatiewoningen

Energieleverancier recreatiewoning - reguliere woning:


Of u nu in een reguliere woning of in een recreatiewoning woont u heeft bijna altijd te maken met een van de bekende energieleveranciers. Net zoals bij een reguliere woning moet u bij een recreatiewoning ook energiekosten betalen. Op een recreatie of vakantiepark is het in de meest voorkomende gevallen wel anders geregeld dan bij een reguliere woning. De meeste recreatieparken maken namelijk gebruik van een eigen energienetwerk. U betaalt dan voor het energieverbruik niet de energieleverancier maar de eigenaar van het recreatiepark. Als u niet tevreden bent over de hoogte van de kosten voor de verbruikte energie kunt u dit aangegeven bij de parkeigenaar. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld met meerdere bewoners van het recreatiepark een gesprek aangaan met de parkeigenaar en op deze manier wellicht samen te kijken voor een goedkopere energieleverancier.

Energieleveranciers

Besparing in energie:


Door energieleveranciers te vergelijken en vervolgens over te stappen naar een andere energieleverancier bespaart u mogelijk honderden euro’s op jaarbasis. Bij het bewonen van een reguliere woning is overstappen dus een stuk gemakkelijker dan bij een recreatiewoning. Het overstappen naar een andere energieleverancier is bij een reguliere woning dan ook zo geregeld. Zo kunt u via energievergelijken.nl aangeven naar welke energieleverancier u wilt overstappen. U geeft daarbij uw meterstanden door en ze regelen het volledige overstappen.

Anders omgaan met energie:


Naast de keuze van een goedkopere energieleverancier kunt u ook nog zelf energie besparen. Bij energie besparingen denken we bijvoorbeeld aan niet onnodig lang en vaak onder de douche staan of de lampen niet onnodig laten branden. Zo bespaart u met het gebruik van Led lampen ook de nodige energie. Een andere manier om niet onnodig energie te verspillen is te zorgen dat de woning zo goed mogelijk is geïsoleerd. Omdat er voor een recreatiewoning andere bouwregels zijn dan voor een reguliere woning zal een recreatiewoning vaak slechter zijn geïsoleerd. Toch is het advies daar eens goed naar te kijken en kunt u door kleine ingrepen de woning waarschijnlijk toch extra goed isoleren.