recreatiewoningen

Glaslatten vervangen bij ramen van recreatiewoning:


Glaslatten zijn latten die op het kozijn zitten en ervoor zorgen dat de ramen op hun plaats blijven en er geen kieren ontstaan in het kozijn. Glaslatten hebben onderhoud nodig en dat geldt ook voor glaslatten bij een recreatiewoning. Houtwerk moet je onderhouden wil het niet gaan rotten daarom schilderen we raamkozijnen en deuren. Heb je enkel- of dubbelglas dan is het verstandig om het glas te vervangen door isolatieglas. Dat scheelt je veel in energiekosten. Als je kozijnen en deuren gaat schilderen bekijk dan vooraf of de glaslatten niet rot zijn. Want dan kun je deze beter vervangen door nieuwe glaslatten. Ook als je de ramen vervangt door isolatie glas zul je de glaslatten moeten vervangen. Glaslatten slijten vooral door invloeden van buitenaf. Zeker wanneer de regen precies op het kozijn valt zullen glaslatten sneller rotten en moeten dan dus ook sneller worden vervangen.

recreatiewoningen

Wanneer moeten glaslatten worden vervangen en kun je dat zelf doen?


Glaslatten van hout kunnen rotten en moeten dan vervangen worden. Veel recreatiewoningen hebben nog houten glaslatten en als deze gaan rotten zullen ze hun werk niet goed doen. Glaslatten zijn verkrijgbaar in diverse profielen. Welke profielen jij nodig hebt is afhankelijk van het kozijn, maar ook van de invloed die de weersomstandigheden hebben op het raam. Het vervangen van glaslatten kun je zelf doen als je een klein beetje handig bent. Er zijn diverse soorten glaslatten, te weten glaslatten voor houten-, aluminium- en kunststofkozijnen. Voor elk soort glaslat is ook een andere aanpak bij het vervangen nodig.

Glaslatten vervangen houten kozijnen:


Bij het vervangen van glaslatten is maatwerk belangrijk net als een goede afwerking. Die goede afwerking zorgt namelijk gelijk voor wat extra isolatie van je huis. Als je glaslatten gaat vervangen start dan met de maat nemen van de glaslatten. Glaslatten zijn te koop tussen de 2.75 en 5.80 meter. Je kunt de glaslatten ook op maat bestellen en direct laten afkorten of verstekzagen. Wil je glaslatten op maat die niet gevingerlast zijn? Kijk dan eens op de website van Combifit.nl. Zorg dat je de glaslatten op maat thuis hebt liggen voor je start met het verwijderen van de oude glaslatten. Maak hiervoor de kitrand los met een scherp ietwat flexibel mes. Wrik de glaslat los met een plamuurmes en verwijder alle spijkers. Het kozijn kun je schoon maken met een verfkrabber, veeg het stof weg en ontvet het kozijn met terpentine.

De nieuwe glaslat plaatsen:


Markeer bij de nieuwe glaslatten de plaats waar de spijkers moeten komen en plak isolatieband achter op de glaslat. Dan breng je de glaslat aan en spijker je deze vast waarna je de beglazingskit aanbrengt om het geheel af te werken. Schrap overige kit af met een spatel en laat minimaal 24 uur drogen. Daarna was je de glaslatten af en schuurt deze licht op. Ontvet alles met terpentine en schilder het kozijn.