recreatiewoningen

Lage rente interessant voor aanschaf recreatiewoning:


Er worden door de lage rente en de groeiende economie weer meer recreatiewoningen verkocht. Langs een goede investering, zien we duidelijk dat mensen de aanschaf van een recreatiewoning ook een leuke investering vinden.

Samengevat kennen we eigenlijk drie soorten kopers. Deze zijn onderverdeelt in particulieren voor privé gebruik, particulieren die het huisje tussentijds verhuren, particuliere investeerders die zelf zo goed als nooit naar het huisje gaan.

Een andere reden van de toegenomen verkoop is ook dat de spaarrente erg laag staat en mensen dan eerder gaan investeren in onroerend goed. Op termijn zal de waarde van de woning zeker stijgend zijn. Daarlangs brengt de verhuur van een recreatiewoning als snel meer op dan de rente over het vermogen.

Het verschil is wel dat een recreatiewoning waar permanent in gewoond mag worden sneller en meer in prijs zal stijgen dan een recreatiewoning die maar voor een bepaalde periode per jaar bewoond mag worden.


Ligging recreatiewoning:


Als de recreatiewoning buiten eigen verblijf ook voor de opbrengst van de verhuur is aangeschaft, is het nog meer van belang dat de ligging en omgeving erg aantrekkelijk is. Zo zal de verhuur van de recreatiewoning in een toeristisch gebied vele malen sneller verhuurd worden en daardoor een veel beter rendement opleveren.

Het is bij de verhuur van een recreatiewoning ook van belang dat de woning van alle voorzieningen en luxe is voorzien.