recreatiewoningen

Low-budget naar de Côte d’Azur:


Bij de Franse Côte d’Azur denken we al snel aan decadentie en de jetset. Het gebied staat bekend om haar mondaine badplaatsen met exclusieve jachten en villa's. Naast al deze rijkdom heeft de Côte d'Azur ook nog eens een heerlijk klimaat, prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Een absolute trekpleister voor het Franse toerisme. Om te genieten van een vakantie in deze streek hoef je echt je bankrekening niet te plunderen. Met onderstaande budgettips kun je onbezorgd genieten aan de Côte d’Azur.

vakantie cote-azur

Vervoermiddel en accommodatie:


Allereerst is het belangrijk om je vervoermiddel en accommodatie slim uit te kiezen. Zo ben je met het vliegtuig vaak nog goedkoper uit dan met de auto. Bestel je ticket vroeg bij een lowbudgetmaatschappij. Met het vliegtuig ben je bovendien minder lang onderweg en vermijd je lange files. De Côte d’Azur is ook bereikbaar met de trein, maar dit is meestal geen goedkope optie. Zoals overal in Frankrijk vind je ook aan de Côte d’Azur een ruim aanbod aan goedkope accommodaties. Meestal geldt dat hotels die dichtbij zee liggen het duurst zijn. Als je goedkoop wilt overnachten in bijvoorbeeld Nice of Cannes, zoek dan een hotel net buiten de grote stad. Zoals bijvoorbeeld in Cannes la Bocca, een voorstad van Cannes. Daar zit onder andere een groot appartementencomplex van Pierre et Vacances. Met een appartement hoef je ook niet iedere dag uiteten te gaan.

Je kunt ook via diverse websites een betaalbaar hotel boeken. Zoals via Budgetplaces.com, Airbnb.nl en Trivago.nl. Een camping kost vaak tussen de €10,- en €20,- per nacht voor twee personen. Bovendien slaap je op een camping vaak in een natuurlijke omgeving.

Boodschappen:


Je kunt enorm op boodschappen besparen door naar grote supermarkten te gaan, zoals de Carrefour en de Géant. Deze bevinden zich meestal aan de rand van de stad. Het is veel voordeliger om hier boodschappen te halen dan in de kleinere winkels in de stad of behorend bij een accommodatie.

Horeca:


Net zoals voor hotels in Cannes en Nice geldt, geldt het ook voor restaurants in deze steden: blijf uit de buurt van Boulevard de la Croisette (Cannes), de boulevard van Saint-Tropez en de Promenade des Anglais (Nice) als je low budget reist. De goedkopere restaurants vind je vaak in de omliggende straten. Wil je snel, makkelijk, goedkoop? In bijna alle grote badplaatsen aan de Côte d’Azur is tegenwoordig een Mc Donalds, zelfs in de chique jachthaven van Cannes…