recreatiewoningen

Recreatiewoning als appeltje voor de dorst:


Met de huidige rentestanden is investeren in vastgoed en daarmee ook recreatiewoningen lucratief geworden als investeringsobject. Veel vermogende mensen overwegen nu te investeren in deze vastgoedmarkt, spaargeld levert namelijk nauwelijks iets op, aandelen gaan alle kanten op en de zoektocht naar een stabielere investering is ingezet. Daarnaast wordt er ook door de fors aantrekkende economie veel geïnvesteerd in vakantie door consumenten. De huisjes zitten op dit moment behoorlijk vol en om sommige parken is het zelfs dringen om een plekje. Dat zorgt voor goede verhuurprijzen en een goede bezetting. Voorwaarde om een goed rendement te verdienen op een huisje.

Appeltje voor de dorst:


Veel Nederlanders wachten te lang met het sparen voor hun pensioen, voornamelijk omdat wij als mensen heel moeilijk vooruit kunnen plannen en denken. Maak het daarom leuk, met een investering in een object dat in waarde kan stijgen, rendement oplevert en ook nog leuk en spannend is om over te vertellen. Wie wil er nu niet een tweede huisje. Er zijn al huisjes op de markt van rond een ton en een hypotheek is ook niet meer zo moeilijk te verkrijgen. Hypotheek verstrekkers maken zich namelijk veel minder zorgen over het terug kunnen betalen van de aflossing en rentes, door de hoge bezettingsgraden en de waardevastheid van het vastgoed. Een afgelost vakantiehuisje met rendement kan namelijk over een aantal jaren veel opleveren. En kan gezien worden als investering in de toekomst of zodra u met pensioen gaat. Kijk hier als u meer wilt weten over het investeren of speculeren voor uw pensioen:

Geïnteresseerd? Hier moet je op letten:


Ben je in de markt voor een recreatiehuisje. Hou dan de volgende zaken goed in het achterhoofd.

1. De locatie Een huisje kan je veranderen en aanpassen. De ligging niet. Is die onhandig gekozen ivm geluidsoverlast of ongunstige ligging. Dan kan dat het verhuren moeilijker maken en daarmee de opbrengsten. Denk daar dan ook goed over na.

2. Het park Vermogende consumenten willen faciliteiten zoals een zwembad, sauna, restaurant en speelgelegenheden voor kids. Een park met goede faciliteiten maakt het verhuren ook makkelijker er is dan meer vraag naar. Dit hoeft overigens niet, want er zijn ook mensen die zoeken naar rust. Ook daar zijn weer specifieke parken voor. Bedenk daarom goed wat je wilt.

3. Wat vind je zelf belangrijk? In de meeste gevallen gaat een eigenaar ook af en toe in het huisje vakantie vieren. Zorg er dan ook voor dat je de omgeving, het huisje en de plek zelf ook leuk vindt.