recreatiewoningen

Recreatiewoning en het inrichten van de tuin:


Zeker bij een recreatiewoning is de tuin een belangrijk onderdeel van het geheel. Of de recreatiewoning nu als vaste verblijfplaats of voor recreatie wordt gebruikt, het buitenleven is hoe dan ook van groot belang. Om het buitenleven aangenaam te maken is de inrichting van de tuin natuurlijk een belangrijk issue. Of u nu groene vingers heeft of het tuinen is zeker niet uw hobby, is het hoe dan ook belangrijk om goed te weten hoe je tuin eruit moet komen te zien. Het is daarbij dan ook erg handig om van te voren een tuinontwerp of in ieder geval een schets te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een klassieke of moderne inrichting en of de tuin wel of niet onderhoudsvriendelijk moet worden.

Tuin en woonruimte:


Om de tuin groter te laten lijken is het een idee om de tuin meer bij de recreatiewoning te betrekken. Dit doe je door de vloer vanuit de woonomgeving met dezelfde vloerdelen of in ieder geval met vergelijkbare kleur en afmetingen door te trekken naar het terras gedeelte. Hierdoor lijkt het dat de woonruimte overloopt in de tuin. Mocht er vanuit de woning ook een muur of andere afscheiding doorlopen tot in de tuin kan ook deze in dezelfde kleur of met hetzelfde materiaal worden meegenomen. Als de inrichting van de woning dezelfde uitstraling en kleuren heeft als de inrichting van de tuin wordt het een prachtig geheel. Om meer inspiratie op te doen kunt u kiezen voor het bezichtigen van tuinen, maar ook op het internet in tijdschriften en bij tv uitzendingen ziet u vele leuke voorbeelden van mooi ingerichte tuinen.

Loungeset

Tuin en inrichting terras:


Als de tuin naar wens is ingericht en het terras is aangelegd kan er gekeken worden naar passende tuinmeubels Waarom als laatste naar tuinmeubels gaan kijken? Het is verstandig om de aankoop van tuinmeubels pas te doen als de tuin volledig af is. De reden daarbij is, omdat er dan beter rekening kan worden gehouden met de afmetingen, kleuren en materialen van de tuinmeubels. Omdat tuinmeubels en tuinkussen aan verschillende weersomstandigheden worden blootgesteld is het van belang dat de tuinmeubels en tuinkussens uit goed en sterk materiaal zijn vervaardigd.

Daarlangs is het natuurlijk van belang dat de meubels comfortabel zijn. Tuinmeubels kunnen we met name onderscheiden in tuinsets, loungesets en picknickset. Een tuinset bestaat meestal uit een eettafel en meerdere stoelen. Deze kunnen vervaardigd zijn uit hout, kunststof, vlechtwerk of wicker. Een ander veel voorkomend tuinmeubel is de loungebank. Om een idee te krijgen uit welke tuimeubels er te kiezen valt, is het zeker de moeite om een kijkje te nemen in het aanbod van Fonteyn tuinmeubelen. Bij Fonteyn ziet u de laatste trends in tuinmeubelen. Deze zijn vervaardigd uit duurzaam materiaal en worden in diverse uitvoeringen aangeboden. Denk bij de aanschaf van uw tuinmeubels hoe dan ook aan de inrichting en kleuren van uw tuin, terras en recreatiewoning.