recreatiewoningen

Recreatiewoning en onderhoud:


Recreatiewoning eigenaren weten maar al te goed dat een vakantiewoning ook veel werk met zich meebrengt. Net zoals de tuin thuis onderhouden zal moeten worden is dat bij vakantiewoning niet anders. Als de recreatiewoning na langere tijd weer bezocht wordt betekend dat over het algemeen dat er eerst werk verricht zal moeten worden voordat er gerelaxt kan worden.

Net zoals elke woning vraag zeker ook een recreatiewoning dan ook om de nodige onderhoud werkzaamheden. Het is zelfs zo dat een recreatiewoning vaak om meer onderhoud vraagt dan bijvoorbeeld een woning in een woonwijk. De reden daarbij is dat een recreatiewoning veelal tussen bebossing staat, waar het een stuk vochtiger zal zijn. Door de langdurige aanwezigheid van vocht zal er meer vuil en algen aanwezig zijn. Maar ook bij ruim opgezette parken waar vakantiehuisjes erg vrij staan, hebben deze door weersinvloeden veel te voortduren.

Recreatiewoning en schilderwerk:


Een goed voorbeeld van onderhoud aan een recreatiewoning is het terugkerende schilderwerk. Zoals eerder aangegeven zal het schilderwerk van een recreatiewoning door de weersinvloeden veel te verduren hebben. Bij slecht en achterstallig onderhoud van het schilderwerk zal het houtwerk snel worden aangetast en er mogelijk houtrot ontstaan. Omdat de dorpels en de onderkant van de kozijnen het meest aan vocht en vuil worden blootgesteld zullen deze daar het meest gevoelig voor zijn.

Alternatief voor het houtwerk:


Een heel goed alternatief is het houtwerk te laten vervangen in kunststof. Het is daarbij mogelijk om compleet met de kunststof kozijnen ook een kunststof schuifpui of voordeur te laten plaatsen. Daarbij doet u een eenmalige uitgaven waarna uw recreatiewoning veel onderhoudsvriendelijker zal zijn. Zo neemt u tijdens het ramen wassen ook de kunststof kozijnen even mee. Daarlangs zal de waarde van uw recreatiewoning sterk in prijs stijgen.