recreatiewoningen

Vloer leggen in uw recreatiewoning: tips


Voor de inrichting van een bestaande of nieuwe recreatiewoning is de vloer een belangrijk aspect. Dit Het maakt hierbij niet uit of het gaat om een recreatiewoning voor permanente bewoning of voor de verhuur. Natuurlijk zijn er wel verschillende eisen aan de vloerbedekking te stellen. Om tot een goede keuze qua vloer te komen, geven we u in deze blog een aantal tips.

voordeelvloeren

Vloer uitkiezen:


In recreatiewoningen is het erg praktisch als de vloer slijtvast en gemakkelijk schoon te maken is. Dit geldt met name in vakantiewoningen waarin regelmatig andere huurders verblijven. Na iedere verhuurperiode, of deze nou kort of lang was, moet het huis of appartement immers helemaal gepoetst worden. Veel eigenaren van recreatiewoningen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer. Een dergelijke vloer heeft een lange levensduur en is eenvoudig te reinigen. PVC vloeren zijn in vele designs leverbaar. Daarnaast blijft laminaat is onverminderd populair. Vooral laminaat met de look van tegels is gewild. Dit zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling van uw recreatiewoning. Met laminaattegels bereikt u voor weinig geld de uitstraling van een vloer van natuursteen, zoals marmer of leisteen. Overzicht met belangrijkste eigenschappen tegel laminaat:

 • Natuurlijke uitstraling.
 • Zeer onderhoudsvriendelijk.
 • Geschikt voor intensief gebruik.
 • Ruime keuze qua kleuren, formaten en ontwerpen.
 • Designs en texturen die niet van echt te onderscheiden zijn.
 • Comfortabel gevoel.
 • Eenvoudig zelf leggen.
 • Betaalbaar.

 • Een passende vloer voor elke ruimte:


  Het gebruiksdoel van een ruimte bepaalt welk type vloer u er het beste kunt leggen. Zeker als het om een toilet en een badkamer gaat, is het erg belangrijk dat de vloer goed bestand is tegen vocht. Ook moet zo’n vloer extra gemakkelijk te reinigen en sterk zijn. Deze ruimtes worden in een recreatiewoning namelijk vaak zeer intensief gebruikt. Bij een verkeerde keuze loopt u een groot risico op beschadigingen en de vorming van schimmels.

  Vloer van vakantiehuis egaliseren:


  In de meeste gevallen zal de recreatiewoning mooie vlakke vloeren hebben. Helaas komt het ook voor dat er oneffenheden in de vloeren zitten. Dan moet u ze zelf egaliseren. Een vloer zonder bobbels en gaten is namelijk onontbeerlijk om de vloerbedekking netjes te kunnen leggen. Als de ondergrond niet mooi vlak is, levert dit veelal problemen op bij het plaatsen van de nieuwe vloer. Deze hecht wellicht niet goed en de kans is vrij groot dat de oneffenheden zichtbaar blijven. Voor een strak resultaat dient u dus eerst de gaten op te vullen en de hobbels te verwijderen.

  Bouwvocht uit nieuwbouw recreatiewoning:


  Is uw recreatiewoning splinternieuw en net opgeleverd? Dan is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van bouwvocht. Dit is vocht dat nog in de diverse bouwmaterialen in de woning aanwezig kan zijn. Voordat u de woning gaat inrichten, dient dit vocht uit de woning te zijn. Bouwvocht kan namelijk allerlei problemen opleveren, zoals het kromtrekken van de vloer. Het is dus essentieel dat u de woning eerst een aantal dagen goed ventileert en/of een bouwdroger gebruikt om het droogproces te versnellen.