recreatiewoningen

Woning en mogelijkheden vloerrenovatie:


Of het nu om een reguliere of een recreatiewoning gaat het kan te allen tijde voorkomen dat de vloer van uw woning toe is aan een verbetering of zelfs totaal gerenoveerd dient te worden. Als we het over renoveren hebben gaat het veelal over oudere niet goed geïsoleerde woningen en recreatiewoningen. Zeker bij de constructie van houten vloeren is een renovatie geen overbodige luxe. Als we alleen over een verbetering spreken denken we bijvoorbeeld aan het aanbrengen van vloerisolatie en/of het laten plaatsen van vloerverwarming. De meest efficiënte manier van het isoleren van een vloer is door middel van schuimbeton. Als de vloer van de woning uit hout bestaat en toe is aan vernieuwing, zal nadat de vloer is verwijderd de schuimbeton worden aangebracht. Met dit duurzame materiaal isoleert u zowel uw vloer als uw kruipruimte. Buiten dat de vloerisolatie uw wooncomfort verbeterd bespaart u natuurlijk ook op het energieverbruik.

vloerrenovatie

Vloerafwerking:


Of u de vloer van uw woning nu met tapijttegels, laminaat, PVC of een vloerbedekking wilt bedekken, de vloer zal altijd mooi vlak moeten zijn. Een goed voorbeeld van een mooi afgewerkte vloer is een Anhydrietvloer. Een anyhydrietvloer is een vloeibare dekvloer die is vervaardigd uit gips, zand en water. Bij een anyhydrietvloer is het zelfs mogelijk om niets op de vloer te leggen maar deze alleen met betonverf af te werken. De anyhydrietvloer kan ook worden aangebracht op de eerder genoemde schuimbeton isolatie.

Vloer controleren:


Bekijk bij de aankoop van een woning altijd goed wat voor soort vloer er in de woning aanwezig is en hoe de conditie van de vloer is. Zeker bij oudere woningen en recreatiewoningen waar de vloer veelal uit hout bestaat, is het raadzaam daar extra aandacht aan te besteden. Indien de woning een slechte vloer heeft en gerenoveerd of verbeterd dient te worden is het raadzaam om voor de aankoop van de woning goed te informeren welke kosten dit met zich meebrengt.