recreatiewoningen

Vloeren voor een bestaande of nieuwe recreatiewoning:


Wanneer je een recreatie- of vakantiewoning hebt, is het wel zo fijn als het huis makkelijk schoon te maken is. Zeker als je het huis verhuurt, wil je niet uren bezig zijn met het schoonmaken van de vloer. Een vloerbedekking is dan ook niet handig, dit wordt snel vuil en is lastig te reinigen. Daarom is het gemakkelijk als er slijtvaste, goed schoon te maken vloeren liggen. Dat is de reden dat veel mensen met een eigen recreatiewoning of vakantiewoning kiezen voor bijvoorbeeld:

 • Laminaat vloeren
 • Parketvloeren
 • Pvc-vloeren

 • Als je vloeren gaat leggen, is het van belang te kijken naar de verschillende ruimtes en te bepalen welke vloer het beste in de kamer past. Het is bijvoorbeeld in een badkamer niet praktisch om een houten vloer te leggen, een betere optie is dan een pvc-vloer.

  visgraat vloer

  Het verschil tussen een laminaat-, parket-, of pvc-vloer:


  Welke vloer jij het meest geschikt vindt voor jouw recreatie- of vakantiewoning, hangt af van je eisen, wensen en budget. Het verschil tussen laminaat-, parket- en pvc-vloeren is groot. Lees je daarom van tevoren goed in, zodat je de juiste keuze maakt.

  Laminaat
  Laminaat bestaat uit een aantal verschillende lagen. De bovenste laag is een slijtvaste laag kunststof. Ook de onderste laag bestaat vaak uit kunststof ter bescherming. Daartussen vind je een laag bedrukt papier en de dikste laag; houtvezels.

  Parket
  Parket is opgebouwd uit verschillende lagen hout. De bovenste laag bestaat uit massief hout. Parket bestaat volledig uit hout, in tegenstelling tot laminaat. Een parketvloer is duurzaam, omdat ze erg lang meegaan. Je kunt tegenwoordig ook onder bepaalde parketvloeren vloerverwarming plaatsen.

  PVC
  Pvc is een vloer gemaakt van verschillende lagen polyvinylchloride, hier zit geen hout in verwerkt. Het is geschikt voor vloerverwarming. De kamer en de vloer warmen snel op, omdat de pvc vloer goed warmte doorlaat. Ze gaan jarenlang mee en zijn onderhoudsvriendelijk.

  Wat is een visgraat vloer?


  Als er wordt gesproken over visgraat vloeren, dan gaat het over de manier waarop de vloer is gelegd. Bij een visgraat patroon worden er korte ‘planken’ schuin én haaks op elkaar gelegd, waardoor er een trapsgewijs patroon ontstaat dat lijkt op een visgraat. Vroeger waren de visgraat vloeren gemaakt van massief hout. Tegenwoordig kun je visgraat vloeren ook leggen met laminaat, parket of PVC. Er wordt vaak gekozen voor het visgraat patroon, omdat dit patroon zorgt voor een visuele diepte. Het patroon kan gelegd worden in woningen met een traditioneel interieur, maar ook in woningen met een modern interieur. Een visgraat vloer geeft een bepaalde sfeer en warmte aan een ruimte, maar kan ook te druk ogen. Gaat het om kleine ruimtes? Dan kun je er ook voor kiezen om de ruimte breder te laten lijken door de planken in de breedte te leggen. Wil je de ruimte langer laten lijken? Leg dan de planken in de lengte.