recreatiewoningen

Waaraan moet een keuken in een recreatiewoning voldoen?


Een vakantiewoning biedt rust en ontspanning, soms ontbreekt het wel aan luxe. De constructie van een keuken in de recreatiewoning laat vaak te wensen over. Loslatende elementen, onpraktische indeling of het ontbreken van moderne apparatuur: het kan veel beter met de ‘vakantie keuken’.

We hebben 5 praktische tips die je helpen bij het realiseren van een keuken voor de recreatiewoning.

1) Meten is weten:De meeste recreatiewoningen bieden niet heel veel ruimte met betrekking tot de keuken. Wie lukraak een keuken aanschaft, kan bedrogen uitkomen. Meten is weten: meet vooraf de exacte ruimte en bekijk hoe deze het beste kan worden ingedeeld. Is het mogelijk om uit te bouwen of iets van de naastliggende ruimte te gebruiken? Neem dit mee in je berekeningen.

2) Bepaal je budget:De aanschaf van een recreatiewoning is een grote investering. Dit verdien je sneller terug door verhuur van de woning. Een vakantiewoning ziet er aantrekkelijker uit met een mooi ingerichte keuken. Bepaal vooraf het te besteden budget, maar wees hier wel realistisch in. Kies je voor luxe inbouwapparatuur, houd dan rekening met een ruimer budget. Overigens kun je ook met een beperkt budget een prima keuken aanschaffen.

3) Model van de keuken:Je hebt de ruimte opgemeten en het budget bepaald. Dan kom je erachter dat er veel verschil is in keukens. Een rechte keuken, hoekkeuken of eilandkeuken, wat wordt het? Speciaal voor de recreatiewoning zijn prachtige kleine keukens verkrijgbaar. Zo vind je bijvoorbeeld op de website van Online Keukens veel mooie en praktische kleine keukens. Deze passen in vrijwel iedere ruimte en zijn voorzien van standaardapparatuur en accessoires. Ook de kleine keuken voor de recreatiewoning kent verschillende typen, zodat dit perfect aansluit op de ruimte en persoonlijke wensen.

4) Kies voor praktisch of luxe:Op vakantie moet je optimaal kunnen genieten. Dit gaat lastiger met een gammele keuken of het ontbreken van keukenapparatuur. Daarom kies je op zijn minst voor alle apparatuur die voor jullie onmisbaar is. Heb je behoefte aan een oven, combimagnetron of vaatwasser? De kleine keuken voor vakantiewoningen is standaard uitgerust met deze apparatuur. Wil je iets extra’s, informeer dan naar de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een keramische kookplaat of een luxe vriezer, er is genoeg mogelijk.

Houd overigens rekening met de beschikbare ruimte. Plaats je losse apparatuur zoals een koffiezetapparaat of keukenmixer, dan moet hier wel plaats voor zijn. Een klein aanrecht staat al snel vol, denk hier van tevoren goed over na. Plaats eventueel een extra tafeltje of kast, zodat er een praktische indeling ontstaat.

5) Kleurrijk of tijdloos:Niet iedereen houdt van felle kleuren, terwijl de ander een witte uitstraling saai vindt. Maak in een kleine keuken niet te veel gebruik van verschillende kleuren of materialen. Kies je kleur, ga dan voor één enkele kleur en combineer dit met wit of grijstinten. Een gekleurde keuken staat in een recreatiewoning heel sfeervol, combineer dit met een mooie inrichting van de woonkamer.

Kijk ook eens naar de totale inrichting van de keuken. De kleur van de handdoeken en theedoeken, het servies of losse keukenapparatuur mogen best afgestemd worden op de keuken zelf. Raamdecoratie of een mooi schilderij maakt het geheel af.