recreatiewoningen

Waarom een vakantiehuis kopen en verhuren:


Je hebt een fijne woning in Nederland maar je zou het liefst nog een vakantiewoning willen kopen. Zo kan je er even tussenuit en genieten van een andere omgeving. Je kan er ook voor kiezen om een vakantiehuis te verhuren wanneer je er zelf niet bent. Veel mensen kopen een vakantiehuis om hem vervolgens te verhuren. Dit is een uitstekende inkomstenbron en je kan er (gedeeltelijk) de kosten van je andere woning mee dekken. Het kopen en verhuren van een vakantiewoning kent verschillende pluspunten. Wat deze pluspunten zijn, lees je hieronder.

vakantiehuis kopen verhuren

De aankoop:


Wil je wat vaker op vakantie en vind je het fijn om de vakantie in je eigen huis te spenderen? Dan kan het kopen van een vakantiewoning een serieuze overweging zijn. Een vakantiehuis zorgt voor meer comfort en je kan ultiem ontspannen op jouw favoriete plek. Niet alleen het huis, maar ook de meubels en apparatuur is van jezelf. Hierdoor weet je dat er altijd voldoende serviesgoed en bestek in de kast ligt, maar ook dat je heerlijk op je eigen matras kan slapen. Je bent vrij om te doen en laten wat je wilt. Je voelt je altijd thuis in je tweede huis. Je kan familie en vrienden uitnodigen, om zo samen gezellig en comfortabel vakantie te vieren. Zij hoeven zich niet bezig te houden met de zoektocht naar een hotel of appartement en hoeven hier niet onnodig veel geld aan uit te geven. In je vakantiewoning ben je niet 24/7. Waarschijnlijk kom je er een aantal keer per jaar. In de tussentijd kan je ervoor kiezen om het huisje te verhuren. Je kan op deze manier aardig wat geld verdienen en sparen. Met het geld dat je verdient aan je vakantiewoning kan je kosten dekken voor je andere woning of je kan er een vakantie van betalen. Je kan de woning te huur aanbieden op verschillende platforms, zoals de populaire website Airbnb.nl.

Te huur aanbieden:


Twijfel je er nog over om je vakantiehuis te verhuren? Denk dan eens goed na over de voordelen. Het verhuren van een vakantiehuis kent namelijk verschillende voordelen. Als eerste levert de verhuur extra inkomsten op. Je kan er voor kiezen om de woning te verhuren aan lange-termijn huurders of toeristen die voor een week of twee in het land verblijven. Door je woning te verhuren aan lange-termijn huurders kan je een huurcontract opstellen voor onbepaalde tijd. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten een stuk lager en ben je minimaal één jaar verzekerd van een huurder. Veel verhuurders werken samen met plaatselijke ondernemers om wat extra inkomsten te generen. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van fietsen, rondleidingen door de plaatselijke gids of een heerlijk diner bij een lokaal restaurant. Een ander pluspunt is dat het verhuren van een vakantiewoning een veilige belegging is. Het is niet alleen een betrouwbare manier om je centen te investeren, ook is het verhuren van woningen populair waardoor je zeker weet dat er genoeg animo voor zal zijn.

Wil je op een leuke en originele manier reclame maken voor je vakantiewoning? Dan kan je bij de aankomst van gasten een klein cadeautje klaar leggen. Komen de gasten tijdens mooi weer, laat dan petten bedrukken of kies voor bedrukte zonnebrillen met een opdruk op de pootjes. Niet alleen maak je reclame voor je vakantiewoning, ook zorg je ervoor dat de gasten zich welkom voelen.