recreatiewoningen

Wonen en besparing op energie:


Ook qua omgang van energie zien we bij mensen een groot verschil. Een aantal is daar totaal niet mee bezig terwijl een andere groep huis bewoners er wel alles aan doen om energie te besparen. Of het nu om het bewonen van een reguliere woning, of het tijdelijk of permanent bewonen van een recreatiewoning gaat, er zijn altijd mogelijkheden om energie te besparen. De eerste stap daarin is de juiste energieleverancier te vinden en energie te vergelijken

De meeste ouders zullen herkennen dat er tegen de kinderen herhaaldelijk gezegd moet worden om de lampen niet onnodig te laten branden en de oplader van de telefoon niet onnodig in het stopcontact te laten zitten. Ik hoor u denken, maar ook als de telefoon is opgeladen verbruiken veel opladers nog steeds energie. Deze opladers voelen dan ook constant warm aan, en wordt er buiten het onnodige energie verbruik ook voor brandgevaar gewaarschuwd. Een ander voorbeeld van energie verspilling is het overdreven lang en vaak douche. Maar het zijn natuurlijk niet alleen de kinderen die nonchalant omgaan met de energie.

Tips energie besparing:


Wist u bijvoorbeeld dat een minder volle vrieskist u meer energie kost. Het is namelijk zo dat als de vrieskist geopend wordt de lege ruimte gevuld wordt met warme lucht, hierdoor zal de vriezer harder moet werken om de temperatuur weer naar beneden te krijgen. Een andere manier om eenvoudig op energie te besparen is het gebruik maken van LED lampen. Het gebruik van stroom is bij deze lampen aanzienlijk minder dan bij gloeilampen en halogeen verlichting. Als u in uw woning gebruik maakt van een boiler en u gaat op vakantie of een paar dagen weg, dan is de tip deze tijdelijk uit te schakelen. Veel boilers verwarmen het water namelijk binnen het uur weer op tot de eerder ingestelde temperatuur.

energie-besparing

Energie besparing door isolatie:


Buiten alle tips om energie besparingen te doen is er natuurlijk ook nog de besparing door het aanbrengen van isolatie. Bij isolatie denken we dan aan vloer, muur en dak isolatie. Maar ook aan dubbel glas. Zowel bij een reguliere als een recreatie woning kunt u vaak ook zelf isolatie aanbrengen. Denk daarbij aan het isoleren van het dak of onder de vloer. Als de woning een niet geïsoleerde spouw heeft zal dit door een bedrijf moeten gebeuren. Wat ook gemakkelijk zelf gedaan kan worden is het isoleren van de warmwaterleidingen. Hierdoor verminder je het warmteverlies, waardoor de watertemperatuur enkele graden zal stijgen. Hierdoor kun je de temperatuur lager instellen, wat dan weer minder energie zal kosten.