recreatiewoningen

Wonen in Amsterdam:


Amsterdam, hoofdstad van Nederland is altijd in beweging. Momenteel wonen er maar liefst 467.606 huishoudens in deze stad. Verdeeld over 99 wijken en 479 buurten. Studenten in gedeelde woonkamers, expats in gemeubileerde appartementen, starters op de woningmarkt en gezinnen. In de metropool Amsterdam komt het allemaal samen. Wie in Amsterdam wil wonen kan kiezen uit luxe appartementen in het centrum tot een woning in één van de veel rustigere buitenwijken. Ben jij op zoek naar een koop of een huurwoning in Amsterdam?
Amsterdam

Wijken en buurten in Amsterdam:


Met zoveel woningkeus in Amsterdam kan het best even lastig zijn om te kiezen waar en hoe jij het liefst wil wonen. Hou je van de gezelligheid en drukte van het centrum of voel jij je meer thuis in één van de buitenwijken. Gaat jouw hart uit naar een huis aan de grachtengordels of in de staatsliedenbuurt? Wil je een huis in Amsterdam dan is het wel nodig om een flink gevulde portemonnee te hebben. Koopprijzen van dergelijke huizen liggen gemiddeld maar liefst rond de 460.000 euro. Je kunt dan ongeveer rekenen op 5763 euro per vierkante meter. Flinke bedragen natuurlijk, maar dan heb je ook een prachtig koophuis in een geweldige hoofdstad.

Een huis of appartement huren in Amsterdam:


Huurwoningen in Amsterdam zijn soms lastig te vinden. Het beste kun je op zoek gaan via woningbouwverenigingen of online. Op www.huurstunt.nl kun je bijvoorbeeld aangeven naar welk soort woning je op zoek bent. Je kan een maximum huurprijs ingeven en gemakkelijk sorteren op diverse woningtypes. Zoek je een gemeubileerd appartement omdat je bijvoorbeeld enkele maanden in Amsterdam gaat werken dan is dat ook mogelijk. Online krijg je alvast een goed overzicht van alle beschikbare huurhuizen en appartementen in Amsterdam. De huurprijzen kunnen afhankelijk van de wijk waarin het huis staat, enorm verschillen.

Nieuwbouw in Amsterdam:


Zoals overal in Nederland wordt ook in de hoofdstad hard gewerkt aan nieuwe woningen. Alleen al in Amsterdam zijn er 80 lopende nieuwbouwprojecten. Dat zijn niet alleen koopwoningen maar ook huurwoningen voor de vrije sector. Elk jaar wordt in Amsterdam een “nieuwbouwdag” georganiseerd bij alle projecten in de omgeving. Voordat je een definitief contract kunt tekenen moet uiteraard eerst het financiële vlak op orde zijn. Wanneer je zorgt dat dit in orde is voor je gaat rondkijken op de woningmarkt heb je al gauw een voorsprong op andere gegadigden. Wonen in een metropool als Amsterdam is en blijft een geweldige ervaring en is bij velen van ons een ultieme droom.