recreatiewoningen

Woning en het verwarmen van de woning:


Of het nu om een reguliere woning of een recreatiewoning gaat, er zijn altijd periodes dat we tegen de kou de kachel opstoken. Bij het verwarmen van een woning denken we als snel aan de verwarming die door de verwarmingsketel wordt verwarmt Daarlangs maken we ook gebruik van de gashaard en openhaard. Vooral in een recreatiewoning is het sfeervol als er een kachel is waarbij de vlammen zichtbaar zijn. Waar we wel tegen aanlopen zijn de enorme energie kosten, en om de hele dagen op hout te stoken is buiten dat het lastig is ook nog best wel kostbaar. Dit komt o.a. omdat er voor het stoken met een houtkachel goed hardhout, en vooral droog hout nodig is. Een goed alternatief om het huis te verwarmen is de Pelletkachel. De Pelletkachel brand op de zogenaamde pellets wat tevens een sfeervol vuur bied. Daarlangs is het verwarmen door middel van een pelletkachel erg energie besparend.

Voordelen pelletkachel:


Langs de lage energiekosten is een pelletkachel een milieuvriendelijke manier van verwarmen. Naast het voordeel in kosten zijn er dus ook nog voldoende andere argumenten om i.p.v. een CV of houtkachel voor een pelletkachel te kiezen. Zo kan een pelletkachel eenvoudig geïnstalleerd worden en is daarbij geen schoorsteen nodig.

Besparing Pelletkachel t.o.v.CV en houtkachels:


Afhankelijk van welk type woning en de isolatie van deze woning moet u in vergelijking met een CV toch al gauw aan een besparing van 50% denken. Het is dus mogelijk om de aanschaf en installatie van een Pelletkachel in een korte tijd terug te verdienen.

Bij een houtkachel zal er altijd voldoende gedroogd houten moeten zijn, daarlangs zal er waarschijnlijk regelmatig gezaagd en gekloofd moeten worden. Pellets zijn daar in tegen vervaardigt uit zaagsel en is samen geperst om als brandstof voor de pelletkachel te kunnen dienen. Pellets zitten in zakken verpakt en zijn daardoor gemakkelijk op te slaan. Hierdoor is er bijvoorbeeld veel minder ruimte nodig dan het opslaan van openhaardhout. Daarlangs kan na het verbranden van de pellets het restafval als compost worden gebruikt.
Pellets van de Lange

Kwaliteitsverschil in pellets:


Zoals er bij alle producten een verschil in kwaliteit bestaat, zien we dat ook bij pellets. Het kwaliteitsverschil zit dan in het soort zaagsel wat er is gebruikt en onder welke druk deze worden samengeperst. Het bedrijf De Lange B.V. is een goed voorbeeld van een bedrijf met kwaliteit pellets. Ze gebruiken onbehandeld zaagsel en schoon gemalen resthout dat onder hoge druk wordt samengeperst tot pellets. Ze maken pure en natuurlijke pellets, die zowel voor thuis als voor verschillende soorten verbrandingsovens gebruikt kunnen worden. In de pellets van De Lange B.V. zit alleen kwaliteit hout dus geen sloophout of verlijmde delen. Ze bieden de keuze uit witte en bruine pellets.