recreatiewoningen

Woning verkopen – en dan?


Plannen om je huis te verkopen? Er zijn tal van redenen om een huis op de huizenmarkt aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld ruimte tekort door gezinsuitbreiding of men wil de grote stad verlaten en in een rustige omgeving gaan wonen. Zo zijn er mensen die hun woning in Amsterdam te koop aanbieden en op zoek gaan naar een woning in bijvoorbeeld Alphen aan de rijn.

De verkoop van een woning kan vlotjes verlopen, maar de woning kan ook zeker voor een langere tijd te koop blijven staan. Dit is afhankelijk van hoe de huizenmarkt het op dat moment doet. Belangrijke bijkomstigheden daarbij zijn de rentestand, vraag en aanbod en hoe de economie het op dat moment doet. Als mensen bang zijn hun baan te verliezen is het logische dat ze niet opzoek gaan naar een nieuwe woning.

Woning verkopen en op zoek naar een nieuwe woning:


Als de verkoop van woningen in de lift zit en men er dus vanuit kan gaan dat de woning binnen niet al te lange tijd verkocht zal gaan worden, zal er sneller naar een nieuwe woning worden gezocht, en mogelijk al worden gekocht. Als de woningmarkt stagneert, is het niet verstandig om tijdens de verkoop van je woning al een andere woning te kopen. De reden daarbij is dat de kans bestaat dat de oude woning niet op tijd wordt verkocht en je daardoor met dubbele lasten komt te zitten.

tijdelijke huur

De huizenmarkt en tijdelijke huur:


Wat we ook veel zien is dat mensen hun huis verkopen en dan eerst tijdelijk een huis gaan huren. Het voordeel daarbij is dat je rustig de tijd kunt nemen, en zo op zoek kunt gaan naar je droomhuis. Als het druk is op de huizenmarkt en de woningen als warme broodjes over de toonbank gaan wil dat zeker niet zeggen dat je gemakkelijk aan een huurwoning kunt komen. Daarlangs zal het in de meest voorkomende gevallen alleen maar mogelijk zijn om een woning in de particuliere sector te huren. Veelal zullen deze woningen voor minimaal een jaar gehuurd moeten worden. Tijdelijk een recreatiewoning huren behoort echter ook tot de mogelijkheden. Het voordeel daarbij is dat een recreatiewoning wel vaak voor een kortere tijd te huren is.