recreatiewoningen

Recreatiewoning en het pimpen of verbouwen van de badkamer:


U bent de trotse bezitter van een tweede woning of een recreatiewoning, maar bent niet tevreden over de badkamer in deze woning. Omdat het om de tweede woning gaat, zal er gezien de kosten niet vaak voor een heel exclusieve badkamer worden gekozen. Voor vele huizenbezitters is het dan ook vaak de uitdaging om voor een beperkt budget toch een badkamer te realiseren die wel deze exclusieve, chique uitstraling heeft.


Voor welke indeling kiest u?


Bij het realiseren van een nieuwe badkamer zal er als eerste moeten worden gekeken welke mogelijkheden de ruimte van de badkamer bied en hoe u deze het liefst ingedeeld zou willen zien. Gezien er bij een reguliere woning al vaak niet voldoende ruimte is voor een bad en douche zal dat bij een tweede woning of een recreatiewoning in de meeste gevallen ook erg lastig worden. Dit komt onder andere omdat de ligbaden van tegenwoordig vrijstaan en daardoor meer ruimte vragen in vergelijking met de voorheen, tegen de muur ingemetselde ligbaden. Daarlangs kan er natuurlijk ook worden gekozen om in bad te douche. Wat we tegenwoordig ook veel zien is dat er voor een inloopdouche wordt gekozen. Ook bij een inloopdouche zijn er meerdere mogelijkheden in uitvoeringen. Zo kan er gekozen worden voor een complete douchecabine of een compleet betegelde inloopdouche. De laatste optie is over het algemeen stukken goedkoper en zeker zo mooi. Bekijk voor het betegelen van een inloopdouche ook het scherp geprijsde aanbod van diverse mooie tegels op tegeldepot. Voor de afscheiding van de inloopdouche wordt doorgaans gekozen voor een glazen douchewand. Deze worden in allerlei uitvoeringen en maten aangeboden. Na een idee te hebben qua wastafel, badkamermeubel, kranen en accessoires kan er worden gestart met het zoeken van de juiste tegels en sanitair. Gebruik hoe dan ook uw creativiteit en ideeën om zo uw ideale badkamer te realiseren.

douche badkamer

Aanschaf tegels, sanitair en accessoires:


Nu u voor uw nieuwe badkamer een idee heeft welke indeling, opstelling en uitstraling deze moet hebben kan er opzoek worden gegaan voor de juiste tegels, sanitair en accessoires. Tijdens het online shoppen doet u hoogstwaarschijnlijk nog meer ideeën op en zult u zien dat de prijzen erg variërend zullen zijn. Zo moet u als u voor een betegelde inloopdouche kiest ook opzoek moeten gaan naar een bijpassende douchegoot. Bij de meest voorkomende douchegoten is het overigens wel mogelijk om daarin dezelfde tegel als de vloertegel te verwerken. Hierdoor krijgt u een mooi geheel en heeft de inloopdouche een prachtige uitstraling.


Slopen van badkamer:


Om kosten te besparen en zo voor een leuk bedrag een badkamer te realiseren is het zelf strippen van de huidige badkamer een goed begin. Kijk daarbij goed waar de leidingen lopen en waar deze in de nieuwe situatie moeten komen. Infomeer hoe je dit eventueel zelf of met handige vrienden of familie kunt doen, of neem daarvoor een loodgieter en elektricien in handen. Zo is het ook belangrijk dat u weet waar u de lichtpunten wilt hebben. Met Licht creëert u immers de gewenste sfeer in uw badkamer. Als de hele badkamer is gestript en de leidingen liggen op de juiste plaatst, zullen de muren voldoende vlak moeten zijn om vervolgens te kunnen starten met het betegelen hiervan.