recreatiewoningen

Een laadpaal plaatsen bij een recreatiewoning:


Heb je een recreatiewoning en rijd je een elektrische auto? Dan is het misschien verstandig om ook bij je tweede woning, je recreatiewoning een laadpaal te plaatsen. Het plaatsen van een laadpaal kost tussen de 700 en de 1.500 euro afhankelijk van het type en de functionaliteiten die je wenst. Een laadpaal installeren kost natuurlijk ook geld. De installatiekosten van een laadpaal liggen over het algemeen rond de 350 euro. Deze prijs is afhankelijk van de plek en het eventuele meerwerk dat komt kijken bij het plaatsen van de laadmogelijkheid. Wanneer je veel verblijft in je recreatiewoning of vaak van huis daarnaar toe rijdt, dan is het zeker de moeite waard om de kosten te vergelijken. Het opladen van een elektrische auto onderweg, bijvoorbeeld bij een tankstation is namelijk vele malen duurder dan het laden via een eigen laadpaal. Het kan dus zijn dat je de kosten voor het plaatsen van zo’n eigen laadpaal bij je recreatiewoning dus snel hebt terugverdiend.
laadpaal plaatsen

Overleg met de eigenaar alvorens je een laadpaal laat installeren:


Heb je een recreatiewoning waar je permanent mag wonen of waar je heel veel aanwezig bent? Heb je een oprit of garage waar je auto op eigen terrein kan staan? Dan kun je daar dus een laadpaal of wallbox plaatsen. Wel is het belangrijk dat je de eigenaar van het recreatieterrein toestemming vraag voor het plaatsen van een laadmogelijkheid voor je elektrische auto bij jouw recreatiewoning. Zo weet je zeker dat het mag en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Er zijn veel verschillende soorten laadpalen en wallboxen. Je keuze is afhankelijk van je wensen en de soort elektrische auto die je rijdt.


Laat een professional de laadpaal of wallbox installeren:


Wanneer je een laadpaal koopt is het verstandig deze ook te laten installeren wanneer je zelf niet enorm technisch bent. Je weet dan zeker dat het goed en veilig gedaan wordt door gecertificeerde installateurs. Een laadpaal of wallbox installeren gaat altijd gepaard met het aansluiten van elektra. Het kan zeer gevaarlijke situaties opleveren als zo’n klus amateuristisch wordt geklaard.

Wat kost het plaatsen van een laadpaal of wallbox precies?


Wil je weten welke kosten je precies kwijt bent voor het plaatsen en installeren van een laadpaal of wallbox bij jouw recreatiewoning? Stuur dan foto’s van de plek waar je de paal wilt laten installeren per e-mail naar Laadkompas.nl. Meldt daarbij ook welk type elektrische auto jij rijdt zodat ze de juiste laadoplossing kunnen aanbieden.