recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: BeemsterWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

Wilt u in de gemeente Beemster een recreatiewoningen / vakantiewoning permanent gaan gebruiken, dan moet u eerst nagaan bij de gemeente of dit mag. Maakt u permanent gebruik van uw vakantiehuis, dan moet u zich laten inschrijven in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). De Wet GBA gaat ervan uit dat het ingeschreven adres het hoofdverblijf is, maar stelt geen precieze eisen aan het aantal nachten dat u er verblijft. De gemeente heeft mogelijkheden om op te treden tegen het permanent bewonen van recreatiewoningen.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Beemster