recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: Eijsden-MargratenWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

In de gemeente Eijsden-Margraten is permanente bewoning van een recreatiewoning niet toegestaan. Indien men zich laat inschrijven in een vakantiewoning zal deze inschrijving bekend worden bij de collega's van "handhaving". Mogelijk volgt er dan een aanschrijving.

Het is wel zo dat er gekeken moet worden naar wat het bestemmingsplan voor een bepaalde locatie voorschrijft en of er misschien bepaalde vrijstellingen zijn gegeven. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar dat voor een burgerwoning een vrijstelling is gegeven voor recreatie. Het is dan mogelijk van beide rechten gebruik te maken. Voor de juiste informatie is het adres van het verblijf dan ook bepalend.

Neem voor vragen hierover of voor eventueele overige vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen/ vakantiewoningen contact op met de gemeente Eijsden Margraten