recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: HeilooWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

  • De gemeente Heiloo heeft handhavingsbeleid ter bestrijding van permanente bewoning vastgesteld. Permanente bewoners krijgen een termijn waarbinnen het recreatieverblijf dient te worden verlaten.

  • De gemeente Heiloo heeft ook gedoogbeleid vastgesteld. Bewoners die vóór de peildatum van 16 februari 2005 in een recreatiewoning wonen, kunnen eventueel in aanmerking komen voor een persoonsgebonden gedoogbeschikking. Met deze beschikking mag een bewoner tijdelijk of voor langere tijd in de recreatiewoning blijven wonen.


  • Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Heiloo