recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: MaasgouwWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

Permanente bewoning op recreatieparken en campings binnen de gemeente Maasgouw wordt niet toegestaan en ook niet gedoogd. Eind mei 2012 dient de raad een definitief standpunt in te nemen inzake het handhavingvoorstel op permanente bewoning. Het voorstel is dan ook actief handhaven. Maar zoals gezegd, zal de raad dit moeten vaststellen en zolang dit niet gebeurd is delen wij de burgers die zich inschrijven in de GBA alleen schriftelijk mede dat ze in overtreding zijn en dat de gemeente Maasgouw permanente bewoning niet toestaat, en treed de gemeente niet actief handhavend op.

Neem voor eventuele vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen/ vakantiewoningen contact op met de gemeente Maasgouw