recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: OisterwijkWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

In 1998 is door de gemeente Oisterwijk beleid geformuleerd over de aanpak van permanente bewoning in recreatieverblijven. Kort gesteld houdt dit beleid in dat: Permanente bewoning van recreatieverblijven niet is toegestaan. Aan mensen die zich reeds voor publicatie van de nota ‘Handhaving ruimtelijke ordening en bouwen’ in een recreatiewoonverblijf woonden een persoonlijke gedoogverklaring is verleend. Deze personen mogen in het verblijf wonen. De gedoogstatus vervalt als de bewoner het recreatieverblijf verlaat. Nieuwe persoonsgebonden gedoogverklaringen worden niet verleend.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Oisterwijk