recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: Oude IJsselstreekWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

Het is in de gemeent Oude IJsselstreek niet toegestaan om permanent te wonen in een recreatiewoning vanwege de strijdigheid met het bestemmingsplan.

Voor bepaalde situaties heeft de gemeente Oude IJsselstreek wel beleid die het met een vergunning toestaat om af te wijken van het bestemmingsplan zodat maximaal 1 jaar in een recreatiewoning gewoond mag worden (en ingeschreven mag staan).

Aan een dergelijke vergunning zijn kosten verbonden en dient aangevraagd te worden via Gemeente www.olo.nl (omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening).

Neem voor de eventuele overige vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen contact op met de gemeente Oude IJsselstreek