recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: SteinWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

In de gemeente Stein geeft het bestemmingsplan kern Elsloo de volgende definitie van een recreatieverblijf: Een gebouw of een deel daarvan dient als verblijf voor recreanten die elders hun hoofdverblijf hebben.

Om exact uitsluitsel te geven zal een precieze locatie moeten worden aangegeven. Er zal daarbij gekeken moeten worden wat het vigerend bestemmingsplan ter plaatse aangeeft en eventuele verleende vergunningen voor de betreffende locatie bekeken kunnen moeten worden.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Stein