recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: WeststellingwerfWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

Het permanent bewonen van recreatiewoningen/zomerhuizen is binnen de gemeente Weststellingwerf niet toegestaan. Permanente bewoning dient binnen twee maanden te worden gestaakt en gestaakt te worden gehouden.Slechts in geval van bijzonder zwaarwegende omstandigheden kan deze termijn worden verlengd tot maximaal zes maanden. Dan dient wel voldoende aannemelijk te worden gemaakt dat deze termijn niet zal worden overschreden en er een maatschappelijke binding is met de gemeente Weststellingwerf.

Neem voor de eventuele overige vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen/ vakantiewoningen contact op met de gemeente Weststellingwerf