recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: Wijk bij DuurstedeWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

In de gemeente Wijk bij Duurstede is permanente bewoning van recreatiewoningen niet toegestaan. Een recreatieverblijf wordt in het bestemmingsplan van de gemeente Wijk bij Duurstedenamelijk als volgt gedefinieerd:

Een recreatiewoning is een onderkomen, uitsluitend bestemd om te dienen voor recreatief nachtverblijf door een persoon, gezin of andere groep van personen, die zijn/hun hoofdverblijf elders hebben; onder recreatief nachtverblijf is in ieder geval niet begrepen permanente bewoning door eenzelfde persoon, gezin of andere groep van personen.

Neem voor vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen / vakantiewoningen eventueel rechtstreeks contact op met de gemeente Wijk bij Duurstede