recreatiewoningen

‘Geflipte’ woningen stijgen gemiddeld €111.000 in waarde:


Jaarlijks worden in Nederland duizenden woningen gekocht die binnen een jaar weer worden doorverkocht. Regelmatig gaat het hierbij om het zogeheten ‘flippen’ van woningen. Een geflipte woning is een woning die wordt aangekocht om te verbouwen, en vervolgens voor een hogere prijs weer wordt doorverkocht. In 2021 werden geflipte woningen voor gemiddeld 111.000 euro meer verkocht dan de oorspronkelijke aankoopprijs, zo blijkt uit onderzoek van Brainbay. Dit is een waardestijging van 36%.

waarde woningen

Verbetering geflipte woningen:


Volgens Brainbay zijn er in 2021 bijna tweeduizend woningen in Nederland aangekocht én verkocht binnen 365 dagen. In 28% van deze gevallen ging het om geflipte woningen. Gemiddeld zijn geflipte woningen bij tweede verkoop 6 vierkante meter groter geworden, en uiteraard neemt de algehele kwaliteit van de geflipte woningen significant toe. De woningkwaliteitsscore van Brainbay, berekend op een schaal van 1 tot 6, stijgt gemiddeld van 3,4 naar 4,4 na het flippen van de woningen.

Waardestijging van 36% onder geflipte woningen:


Het rapport van Brainbay laat een groot prijsverschil zien tussen de eerste en tweede verkoop van geflipte woningen. Gemiddeld bedraagt de periode tussen aankoop en verkoop zo’n 7,5 maand. Na marktcorrectie levert de gerenoveerde woning 111.000 euro extra op, ofwel 36%. Dit is uiteraard wel een nettowinst, want de kosten voor verbouwing en renovatie zijn niet meegenomen. Hiervan zijn echter geen gegevens beschikbaar.

Woning kopen om te verkopen: iQ Makelaars:


Overweeg jij een woning te kopen, bijvoorbeeld om te flippen? Dan is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. iQ Makelaars is een ervaren makelaar, die je kan ondersteunen bij zowel de aankoop als verkoop van een woning. Als verkoopmakelaar bieden we je advies en begeleiding, zodat je zeker weet dat elke keuze de juiste is! Bij het verbouwen van een woning komen veel bouwtechnische vraagstukken kijken, maar onze deskundige makelaars adviseren je hierin graag. Bij alle aspecten van het aankoopproces houden wij één doel voor ogen: jouw perfecte woning aankopen tegen de beste prijs en voorwaarden! Neem gerust contact op met iQ Makelaars om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen.