recreatiewoningen

Beleid recreatiewoningen / vakantiewoningen gemeente: HarlingenWe zien dat er bij bewoning van recreatiewoningen en vakantiewoningen per gemeente andere regels worden gehanteerd, denk daarbij aan permanente bewoning of aan een bepaalde periode van bewoning van deze recreatiewoningen en vakantiewoningen. Ook komt het voor dat permanente bewoning van een recreatiewoning of vakantiewoning gedoogd wordt.

De gemeente Harlingen begrijpt de interesse in het onderwerp van het wel of niet toestaan van permanente bewoning recreatiewoningen. Echter heeft de gemeente Harlingen hier geen beleid voor geschreven. Dit punt is nog geen groot bespreekpunt geworden waardoor er ook geen beleid voor is gemaakt. Gemeente Harlingen volgde de regels van de Tweede Kamer.

Overigens staat het onderwerp wel in de belangstelling aangezien nu per gemeente gevraagd wordt hier beleid op te schrijven. Waarschijnlijk zal gemeente Harlingen het model dat voortkomt uit de Vereniging van de Friese Gemeenten gaan volgen. Het is nog niet bekend wanneer dit model gereed is.

Neem voor de eventuele overige vragen omtrent permanente bewoning recreatiewoningen/ vakantiewoningen contact op met de gemeente Harlingen