recreatiewoningen

Is een eigen strandhuisje jouw droom?


Ben je fan van het strand en droom je al jaren van een eigen strandhuisje kopen? Dan wordt het misschien eens tijd om te bekijken of je jouw droom werkelijkheid kunt laten worden. Natuurlijk weet je, als fan van het strand, waarom je een strandhuisje wilt kopen. Er zijn verschillende soorten strandhuisjes te koop van eenvoudige tot uiterst luxe. Maar we zetten eerst nog even de voordelen van een eigen strandhuisje voor je op een rijtje:

 • Het grootste voordeel; je hebt een eigen strandhuisje, je ultieme droom.
 • Je kunt zeker 6 maanden genieten van je huisje op het strand.
 • Je kunt je spullen in je eigen huisje laten liggen dus hoef je niet veel meer mee te nemen.
 • De kinderen kunnen zich hier urenlang vermaken.
 • Zee, zon, strand en natuur wat wil je nog meer?


 • strandhuisje

  Welke plaats heeft jouw voorkeur?


  Wanneer je van plan bent om een strandhuisje te kopen dan is het goed je vooraf te oriënteren. Stel jezelf de volgende vragen. Welke provincie of welke plaats heeft je voorkeur? Wil je wel of geen faciliteiten van een groot park erbij? Hoe groot moet het huisje zijn? Wil je het wel of niet verhuren aan anderen? Als je niet precies weet wat je wilt, kun je eerst eens gaan kijken bij het park of bij het huisje dat je leuk vindt. Misschien kun je het voor een weekje huren zodat je het strandhuisje kunt ‘proeven’. In de omgeving van elk strandhuisje zijn natuurlijk ook andere ‘bezienswaardigheden’. In Zeeland, om precies te zijn in Vlissingen, kun je bijvoorbeeld heerlijk winkelen of met de kinderen bonbons maken, naar het grootste piratenpark van Nederland of de stad van bovenaf zien door met de glazen lift de Arsenaaltoren te bezoeken.

  Een strandhuisje huren is ook mogelijk:


  Heb je niet de mogelijkheid om een strandhuisje te kopen dan kun je natuurlijk ook een strandhuisje huren. Wil je optimaal genieten van strand, zee en zon dan huur je een strandhuisje aan de kust in Nederland. In de duinen, aan het strand of direct in de buurt van het strand. Je kunt via een overzicht van strandhuisjes die te huur zijn, je ideale strandhuisje huren. In datzelfde overzicht zie je meteen van welke faciliteiten het strandhuisje is voorzien, wat de kosten zijn en de eventuele arrangementen die worden aangeboden. Wil je gebruik kunnen maken van extra voorzieningen dan kun je ook een strandhuisje huren in een park waar meerdere voorzieningen aanwezig zijn.

  De hond mee op vakantie naar het strand:


  Zeker tijdens de coronacrisis hebben veel gezinnen een hond aangeschaft. Heb je een hond dan wil je die ook graag mee op vakantie nemen. Als je een eigen strandhuisje koopt let er dan op of je hond op het strand mag komen. Ga je een strandhuisje huren informeer dan vooraf of je hond ook mee mag. In de ECO-cottages aan het Grevelingenstrand mag in elk geval 1 hond mee worden genomen. De hond mag hier echter nergens loslopen omdat de ECO cottages zijn gebouwd in een natuurgebied. ECO cottages zijn een soort tiny houses waar je op dertig vierkante meter alles vindt dat je nodig hebt.

  Permanent wonen in een strandhuisje:


  Helaas kun je strandhuisjes niet permanent bewonen omdat deze strandhuisjes niet het hele jaar op het strand mogen of kunnen staan. In de meeste gevallen worden ze eind maart, begin april geplaatst en worden ze eind september, begin oktober weer weggehaald. Werden de huisjes vroeger in grote delen afgebroken, tegenwoordig worden ze in zijn totaliteit verplaatst. Wanneer het strandhuisje niet op, maar dicht bij het strand staat kan het zijn dat die vakantiewoning omgezet kan worden naar een permanente woning. Dit kun je navragen bij de gemeente waar het strandhuisje staat.

  Mogelijkheden:


 • permanente bewoning recreatiewoning.
 • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
 • Bouwkavels en recreatiewoning