recreatiewoningen

Hoog laag bed of hoog laag boxspring, zijn er verschillen?


Een hoog- laag bed is een bed dat in hoogte verstelbaar is. Wanneer gebruik gemaakt wordt van zorg aan bed, dan eist de ARBO dat degene die van deze zorg gebruik maakt ligt in een hoog- laag bed. Een zorgverlener kan zo het bed instellen op ongeveer 80 cm en hoeft niet meer te bukken om het werk te verrichten. Voor degene die in bed ligt kan het bed eenvoudig op een hoogte worden gezet waarbij deze persoon makkelijker in- en uit bed kan komen. Het hoofdeinde kan, omdat het bijna helemaal rechtop kan staan, ook zorgen voor extra steun bij het in- en uitstappen van het bed. Bij een hoog- laag bed kan zowel hoofd- als beenondersteuning worden ingesteld. Wanneer je (nog) geen gebruik hoeft te maken van zorg aan bed is het ook fijn om een hoog- laag bed te hebben.

Wat is het verschil tussen een hoog-laag bed en een hoog- laag boxspring?


Elke boxspring is uit te voeren met een hoog- laag systeem. Bij een hoog- laag boxspring kan het hele slaapoppervlak of één van de twee bedden worden voorzien van een hoog- laag systeem. Zo kun je één bed of het hele slaapoppervlak hoger zetten. Dit is niet alleen handig voor zorg aan bed maar het is ook handig als je het bed wilt opmaken. Een hoog- laag systeem is bij een boxspring bovendien geheel onzichtbaar. Veel mensen kiezen met het oog op de toekomst, nu al voor zo’n hoog- laag boxspring. Een boxspring gaat namelijk wel tot 25 jaar mee! Mocht iemand in de loop van die jaren dan ziek worden dan is een hoog- laag bed ideaal. Zo kan altijd hulp aan bed worden geboden!

hoog laag bed

Een hoog- laag bed niet alleen een elektrische boxspring:


Bij een elektrische boxspring kan het hoofdeind en het knie- en voet gedeelte worden versteld. Veel mensen hebben voor een ontspannen slaaphouding baat bij het instellen van de hoogte van het hoofdeind of het kniegedeelte. Je verandert die hoogte met één druk op de knop en hoeft daarvoor niet je bed uit. Een elektrische boxspring gaat jaren mee en daarom is het goed dat deze is uitgevoerd met de sterkst verkrijgbare motortechniek. Omdat het liftsysteem volledig is geïntegreerd, scharniert het niet op de bekleding en veroorzaakt zo geen plooien of slijtplekken. Een elektrische boxspring is, naar wens, uit te breiden met een hoog- laag systeem.

Ook een hoog- laag boxspring kan op maat worden gemaakt:


Een hoog- laag boxspring kan op elke gewenste maat worden gemaakt. Ben je op zoek naar een standaard maat, wil je liever een zogeheten twijfelaar of kies je toch voor een kingsize boxspring. Dat is altijd mogelijk! Maar ook de lengte kan worden aangepast en dat is ideaal voor lange mensen of wanneer je de boxspring moet plaatsen in een wat kleinere slaapkamer. Niet alleen de boxspring kan in elke gewenste maat gemaakt worden. Ook matrassen worden in elke gewenste maat geleverd. Bij het op maat maken van een matras wordt niet alleen gekeken naar de lengte van een persoon maar ook naar het gewicht en de eventuele lichamelijke problemen van die persoon.


Mogelijkheden:


  • permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning