recreatiewoningen

Recreatiewoning en raamdecoratie:


Net zoals bij een reguliere woning gebruikt men voor de ramen van een recreatiewoning ook raambekleding. Bij raambekleding kennen we natuurlijk meerdere mogelijkheden. Denk daarbij aan normale gordijnen, rolgordijnen, lamellen of Jaloezieën. Al deze vormen van raambekleding zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar. Heeft u kozijnen of ramen met afwijkende maken? Geen probleem, zowel gordijnen, lamellen als Jaloezieën zijn op maat te bestellen. Bij het op maat laten maken van raambekleding zullen eerst je ramen moeten worden ingemeten. Het is erg belangrijk dat het inmeten secuur gebeurd. Bij elke maakwijze van raambekleding gelden namelijk specifieke meetinstructies.

Voor welke raamdecoratie kiezen?


Bij het kiezen van een raamdecoratie voor in een recreatiewoning is buiten smaak, kleur, en in hoeverre het passend is bij de rest van de inrichting, ook de praktische kant erg belangrijk. Omdat u vaak voor langere tijd niet in de recreatie- vakantiewoning verblijft, zal de raamdecoratie minder vaak worden schoongemaakt, en daardoor sneller vervuilen dan in een reguliere woning, waar men dagelijks verblijft. Zo zijn lamellen een meer onderhoudsvriendelijke raamdecoratie dan jaloezieën. De reden daarbij is dat het vuil er niet zo gemakkelijk op blijft liggen, zoals dat bij jaloezieën wel het geval is. Hierdoor zullen jaloezieën na een langere periode dan ook sneller door vuil en vet smerig worden. Ondanks deze conclusie zien we dat er bij raambekleding in recreatiewoningen toch erg vaak voor jaloezieën wordt gekozen. En dan het vaakst voor de houten variant. Buiten dat het rustieke hout een mooie sfeer geeft, valt er een natuurlijke kleur van licht naar binnen.

raamdecoratie raambekleding

Het schoon houden van raamdecoratie:


Ongeacht voor welke raamdecoratie u kiest, is goed onderhoud een belangrijke bijkomstigheid. Zoals eerder aangegeven vervuild de ene raamdecoratie sneller dan de ander. Maar als u voor een langere periode plezier wilt hebben van uw raamdecoratie is goed schoonhouden erg belangrijk. Hieronder enkele tips om uw raamdecoratie schoon en mooi te houden.

Verticale lamellen maak je het meest eenvoudig schoon. Het advies is om lamellen vervaardigt uit stof altijd met een droge doek af te doen. Als je lamellen van stof met een vochtige doek af zou doen, is de kans erg groot dat het vuil in de stof wordt gewreven. Kunststof lamellen kunnen daar in tegen wel prima met een vochtige doek worden afgedaan.

Ondanks dat jaloezieën horizontaal liggen en het vuil daar eerder op blijft liggen zijn deze gemakkelijker schoon te maken dan rolgordijnen. Het schoonhouden van jaloezieën doe je het eenvoudigst met een plumeau of een droge of vochtige doek.

Rolgordijnen zijn over het algemeen het meest lastig om schoon te maken. Dit is ook afhankelijk uit welk materiaal de rolgordijnen zijn vervaardigt. Ondanks dat deze wel vaak van een beschermlaag zijn voorzien, zullen eventuele vlekken direct verwijderd moeten worden. Als u er zeker van bent dat de stof nat mag worden zullen de vlekken zonder te hard te wrijven met lauw water en een klein beetje niet agressief schoonmaakmiddel verwijderd moeten worden.

Mogelijkheden:


  • permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning