recreatiewoningen

Vakantiehuis verhuren als belegging:


De vakantietijd staat weer voor de deur en alle vakantiehuisjes lopen langzaamaan weer vol met toeristen. Heeft u zelf een vakantiehuis? Dan kunt u dat behalve als uw het eigen vakantieverblijf zien, maar ook verhuren aan geïnteresseerde vakantiegangers. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een ‘eigen plek’ tijdens de vakantietijd in plaats van een verblijf in een hotel of op een camping. Investeren in een vakantiewoning kan dus zeer rendabel uitpakken. Met de spaarrentes die momenteel minimaal te noemen zijn is op deze manier zeker wat extra’s te verdienen.

vakantiehuis

Ken de risico’s van beleggen


Elke belegging levert een risico op. Of dat nu gaat om het beleggen in bitcoins, aandelen of edelmetalen. Zo kent ook het beleggen in een vakantiehuis zijn eigen risico’s. Gaat u een vakantiehuis kopen als investering zorg dan dat u goed op de hoogte bent van alle afgesloten contracten. Zowel met huurders van uw vakantiehuis, als met eigenaren van het park waar uw vakantiehuis zich bevindt. Daarnaast is het heel belangrijk om te weten of de grond waarop uw vakantiehuis staat uw eigendom is of dat u dit moet huren van de parkbeheerder. Een goede verzekering mag zeker niet ontbreken want helaas zullen niet alle huurders even voorzichtig om gaan met uw woning. Dat kan leiden tot schade en in het ergste geval zelfs tot een rechtszaak. Ook is het verstandig duidelijke afspraken te maken over wie uw vakantiewoning verhuurt. Bent u dat zelf of is dat de parkmanager? En wie maakt het vakantiehuisje schoon na gebruik? Vooral wanneer het vakantiehuis zich in het buitenland bevindt is het bijna ondoenlijk om zelf elke keer aanwezig te zijn wanneer zich nieuwe huurders melden. Wanneer u ervoor kiest om zelf te verhuren hoeft u geen percentage van de huur af te dragen. Eventuele leegstand van het vakantiehuis is dan ook uw eigen risico.

De voordelen en het rendement van een eigen vakantiehuis:


Naast de risico’s heeft het bezitten van een eigen vakantiehuis in Nederland, België, Duitsland of een ander populair Europees vakantieland uiteraard ook veel voordelen. U kunt zelf bepalen wanneer en hoelang u zelf in de woning wilt verblijven en kunt volop genieten van alle geneugten die een eigen vakantiehuis biedt. Het rendement dat u kunt verwachten bij het verhuren van uw vakantiehuis ligt zo rond de 3 a 5%. Van dat percentage kunt u op uw spaarrekening alleen maar dromen met de huidige spaarrente percentages. Voordeel is ook dat u eigenaar blijft van de woning en dus niet het risico loopt om uw inleg volledig kwijt te raken zoals dat bij beleggen in virtuele munten bijvoorbeeld wel kan gebeuren.


Mogelijkheden:


  • permanente bewoning recreatiewoning.
  • Is permanente bewoning op een recreatiepark toegestaan?
  • Bouwkavels en recreatiewoning